Sosyal Medya

Güncel

Erbil'den PKK'ya: Kürdüstan'ı viran ettiniz

Kürdistan Demokrat Partisi’nden (KDP), PKK’yı da kapsayan Kürdistan Topluluklar Birlği’ne (KCK), “Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan başka ne yaptınız?” tepkisi geldi.



KDP’den yapılan açıklamada, “KDP, sizin yanlış siyasetinizin bedelini ödüyor, daha ne yapsın? Kürdistan Demokrat Partisi, birçok sebepten dolayı Kürdistan halkı ve toprağı için bedelle sonuçlanan zulmünüzü bile milletten saklamıştır” denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Kürt kurtuluÅŸ hareketi ve Kürdistan halkının önünde sizler sorunların kaynağı oldunuz. Ne siz, ne de baÅŸkası, ne istediÄŸinizi, neyin peÅŸinde olup, kim tarafından öne sürüldüğünüzü bilmiyor. Kürt milletine sorun ve engel çıkarmaktan baÅŸka ne yaptınız?”

KCK’nin Kürdistan’ın 500 köyünün harap olmasına sebep olduÄŸu belirtilen açıklamada, Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bu köyleri inÅŸa etmesine izin verilmediÄŸi kaydedildi.

KCK’nin  “düşmanca” bir dille davrandığı ifade edilen açıklamada, “BaÅŸka iÅŸiniz yokmuÅŸ gibi kendinizi KDP kaşıtlığı ve ortalığı karıştırmaya adamışsınız” ifadeleri yer aldı.

Açıklamanın devamında şu ifadeler kullanıldı:

EN AZ 500 KÖYÜN HARABEYE DÖNMESİNE SEBEP OLDUNUZ

Kürdistan halkının, sizin Kürdistan Bölgesi’ne neler yaptığınızı bilmesi ve zulmünüzün ufak bir bölümünden haberdar olması için harabeye dönmesine sebep olduÄŸunuz 500 köy ismini sayabiliriz. Oralarda hayat adına birÅŸey kalmadı ve insanlar göç etti. Kürdistan Bölgesi Hükümeti’nin bu köyleri yeniden inÅŸa edip hizmet götürmesine de izin vermediniz.

KÜRDİSTAN KÖYLERİNDE HAYAT BIRAKMAMAKLA MEŞGULSÜNÜZ

Kürtler’in hayatını karıştırmak sizin mesleÄŸiniz olmuÅŸ. Bu sebeple de Kuzey Kürdistan’ın birçok köyünde hayat bırakmamakla meÅŸgulsünüz. Sizin bu yanlış siyasetiniz yüzünden de o bölgedeki halkın da huzuru kalmadı ve göç yollarına düştüler.

KÃœRDÄ°STAN HALKININ SÄ°ZÄ° TANIMASININ VAKTÄ° GELMÄ°ÅžTÄ°R

Kürdistan halkının sizi tanımasının vakti gelmiÅŸtir. Mukayese etsinler, siz mi Kürdistan halkının yaÅŸamını alt üst ettiniz yoksa Kürdistan Demokrat Partisi mi?”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.