Sosyal Medya

Güncel

40 kez sokağa çıkma yasağı uygulandı

PKK'lı militanların saldırıları nedeniyle Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'ın 12 ilçesinde son 4 ayda 40 kez sokağa çıkma yasağı uygulandı.



GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde, 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından ÅŸehir merkezlerinde hendek kazıp, saldırı gerçekleÅŸtiren terör örgütü PKK üyelerinin faaliyetlerine son verilmesi, kamu düzeninin saÄŸlanması, vatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸinin temin edilmesi amacıyla Diyarbakır'ın Sur, Bismil, YeniÅŸehir, Lice, Silvan, Hani ve Hazro, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ile Mardin'in Nusaybin, Dargeçit ve Derik ilçelerinde sokaÄŸa çıkma yasağı uygulandı. 

VatandaÅŸların can ve mal güvenliÄŸini saÄŸlamak amacıyla 5442 sayılı Kanun uyarınca ilk olarak 17 AÄŸustos'ta Lice'de baÅŸlayan yasak, daha sonra Diyarbakır, Mardin ve Şırnak'taki 11 ilçede uygulandı. Söz konusu ilçelerde 4 ayda 40 kez hayata geçirilen yasak süresince, teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçlerince düzenlenen operasyonlara jandarma ekipleri de destek verdi.

PKK SALDIRILARI GÖÇ ETTİRİYOR

PKK mensuplarının halkın yaÅŸam alanlarını sınırlayıp, vatandaÅŸları göçe zorladığı saldırılar nedeniyle düzenlenen operasyonlarda ÅŸimdiye kadar 202 terörist etkisiz hale getirildi, içerisine patlayıcı tuzaklanan çok sayıda hendek kapatılıp, barikatlar da kaldırıldı.

DÄ°YARBAKIR'DA 25 KEZ KARAR ALINDI

Ä°lk olarak Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 17 AÄŸustos'ta saat 21.00'de uygulanan sokaÄŸa çıkma yasağı, 18 AÄŸustos'ta saat 07.00'de sona ererken, 18 AÄŸustos günü saat 21.00 itibarıyla yeniden uygulanan sokaÄŸa çıkma yasağı bu kez 19 AÄŸustos'ta son buldu.

Daha sonra daÄŸlık kesimde yer alan militanlara yönelik operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi amacıyla çeÅŸitli tarihlerde Lice, Hazro ve Hani ilçelerinin Konuklu, Yaprakköy, Ahmetbey, Yünlüce, Gürbeyli ve Hamzabey, Uzunlar, Kırım, Åžaklat, Mezel Tepe, Gökçe, Uçarı, Serince, Arıklı Yukarı Turalı, Güzelce, Karapilyar, AÅŸağı Turalı, Damlatepe, Çay, Horsel, Karapilyari ve Duruköy mahallelerinde sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildi.

SUR İLÇESİNDE 13 EYLÜL'DE KARAR ALINDI

Diyarbakır'ın Sur ilçesine baÄŸlı Abdaldede, AlipaÅŸa, Cami Kebir, Cami Nebi, CevatpaÅŸa, DabanoÄŸlu, FatihpaÅŸa, Hasırlı, Ä°skenderpaÅŸa, Melikahmet, Ziya Gökalp, Lalebey, Süleyman Nazif, SavaÅŸ ve Cemal Yılmaz mahallelerinde 13 Eylül'de alınan sokaÄŸa çıkma yasağı kararı da 14 Eylül'de sona erdi.

Daha sonra YeniÅŸehir ilçesindeki 2 ve Sur ilçesindeki 6 mahallede 10 Ekim'de ilan edilen yasak, düzenlenen operasyonların ardından son buldu.

TAHİR ELÇİ'NİN ÖLDÜRÜLMESİ

Diyarbakır Barosunca Sur ilçesindeki daha önce yaÅŸanan terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde konuya iliÅŸkin düzenlenen basın açıklamasının ardından ateÅŸ açılması sonucu çatışma çıktı.

Olayda 2 polis memuru ÅŸehit oldu, Diyarbakır Baro BaÅŸkanı Tahir Elçi hayatını kaybetti, bir polis memuru ve AA muhabiri Aziz Aslan yaralandı. Bu olayın yaÅŸandığı 28 Kasım'da 6 mahallede ilan edilen yasak ise 30 Kasım günü sona erdi.

SUR'DA YASAK KARARTI SÃœRÃœYOR

Sur ilçesinde 11 Aralık'ta CevatpaÅŸa, FatihpaÅŸa, DabanoÄŸlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve SavaÅŸ mahalleleri ile Gazi Caddesi'nde baÅŸlayan sokaÄŸa çıkma yasağı halen devam ediyor.

Bu kararlarla Diyarbakır'ın Sur, Bismil, YeniÅŸehir, Lice, Silvan, Hani ve Hazro ilçelerinde 25 kez sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edilmiÅŸ oldu.

CÄ°ZRE VE SÄ°LOPÄ°'DE YENÄ°DEN BAÅžLATILDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde de ÅŸimdiye kadar 5 kez sokaÄŸa çıkma yasağı uygulandı. 

Ä°lk olarak 4 Eylül 2015 günü baÅŸlayan yasak 11 Eylül'de kaldırıldı. Ardından terörist saldırıların devam etmesi üzerine ilçe genelinde 13 Eylül 2015 günü yeniden baÅŸlatılan uygulama, 14 Eylül'de sona erdi. 

Silopi ilçesinin Nuh, BaÅŸak, Barbaros, YeniÅŸehir, Karşıyaka, Åžehit Harunboy ve YeÅŸiltepe mahallelerinde 7 Ekim'de uygulanan yasak ise 9 Ekim'de kaldırıldı.

Cizre ve Silopi'de dün saat 23.00'ten itibaren başlayan ve ilçe genelini kapsayan uygulama ise devam ediyor.

NUSAYBÄ°N'DEKÄ° 4 MAHALLEDE YASAK SÃœRÃœYOR

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, 1-6 Ekim 2015 tarihlerindeki sokaÄŸa çıkma yasağı, 13-26 Kasım tarihlerinde yeniden uygulandı. AbdulkadirpaÅŸa, Fırat, YeniÅŸehir ve Dicle mahallelerinde ise dün saat 16.00'dan itibaren ilan edilen yasak, devam ediyor.

Dargeçit'te de 11 Aralık'ta baÅŸlayan sokaÄŸa çıkma yasağı halen sürerken, Derik ilçesinde 27 Kasım günü ilan edilen ve 2 kez uzatılan yasak ise 3 Aralık'ta sona erdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.