Sosyal Medya

Güncel

Kılıçdaroğlu Musul harekatını eleştirdi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Musul'a asker göndermeyi eleştirerek, "O zaman Rus uçağını niye düşürdün, hava sahamızı ihlal etti diye düşürdün. Onların toprağını işgal ediyorsun, yetki, izin almıyorsun" dedi



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Irak ile yaşanan gelişmelere ilişkin, "Efelendiler, kahramanlık edebiyatı yaptılar, şimdi geri çekiliyorlar. Hani sen geri çekilmeyecektin? Türkiye'nin saygınlığını ayaklar altına almak için sana bu yetkiyi kim verdi? Bölgesinde saygınlığı, ağırlığı olan bir Cumhuriyet'i nasıl bu hale getirirsiniz? Bunun hesabı sorulmayacak mı" diye konuştu.

Grup toplantısında konuÅŸan Kemal KılıçdaroÄŸlu, "O zaman Rus uçağını niye düşürdün, hava sahamızı ihlal etti diye düşürdün. Onların toprağını iÅŸgal ediyorsun, yetki, izin almıyorsun. Bu çifte standardı dünya görmez mi?" dedi. 

Irak yönetiminin, "BM Güvenlik Konseyi'ne, Türkiye topraklarımı işgal etti diye gideceğim" dediğini belirten Kılıçdaroğlu, araya bir sürü kişinin girdiğini ve Türkiye'nin geri çekildiğini belirtti.

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, konuÅŸmasını şöyle sürdürdü: Türkiye'nin onuru ile oynamaya, bu yetkiyi, hakkı size kim verdi? Devlet yönetmek bu kadar kolay mı, ucuz mu? Devleti ahlakla, bilgiyle, hukukla, adaletle yöneteceksiniz. 'Ben istediÄŸim yere giderim...' Sanki Trabzon, Rize, Diyarbakır'a asker gönderiyoruz. Irak'a gönderiyoruz. Orası baÅŸka bir ülke, anayasası, bayrağı var. Yeri geldiÄŸinde 'Irak'ın toprak bütünlüğüne saygılıyız' diyorsun. Niye gittin, neden geri çekildin? Önceden heyetin gitmesi gerekirken, sonradan heyet gönderdik. DışiÅŸleri Bakanlığı MüsteÅŸarı ve bir grup yetkiliyi 'bize izin verin' diye gönderdik.  Karşılıklı mutabakat saÄŸlandı diye bir açıklama da var. Mutabakat saÄŸlandıysa, niye geri çekiliyorsun? Ãœlkenin en yetkili kiÅŸisi Sayın ErdoÄŸan, 'geri çekilmeyeceÄŸiz' diyor. Peki ÅŸimdi ne oldu, kim seni kandırdı, niye geri çekiliyorsun?

Bunlar birike birike Türkiye'nin itibar kaybına yol açıyor. Bir dönem, 'kimse Türkiye'nin gücünü test etmeye kalkmasın' diyorlardı. Şimdi ağızlarına bile almıyorlar. Bunları eleştirdik diye, 'Vay efendim dış politikayı mı eleştiriyorsun, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni küçük mü düşürüyorsun?' Küçük düşüren ben değil, sizsiniz. Zaten sorun burada.

HENDEK BARÄ°KAT ELEÅžTÄ°RÄ°SÄ°

CHP Genel BaÅŸkanı KılıçdaroÄŸlu, GüneydoÄŸu'da hendek ve barikat eylemi yapan PKK'lılara da seslenerek, "Bu ülkeye en büyük zararı siz veriyorsunuz" dedi. 

KılıçdaroÄŸlu, hendek-barikat eylemlerinin vatandaÅŸları evinden, canından ettiÄŸini belirterek, güvenlik güçlerinin ülkenin her sokağına girmeye yetkili olduÄŸunu, bunu barikatlarla engellemenin bir anlam taşımadığını söyledi. 

KılıçdaroÄŸlu konuÅŸmasında ÅŸunları söyledi: Valiye, güvenlik güçlerine talimat verdiniz. Sakın dokunmayın... Türkiye’yi yeniden bir terör bataklığının içine sürükleyen bir iktidarın sorun çözme yeteneÄŸi bitmiÅŸtir. Türkiye’nin bir numaralı sorunu yönetim sorunudur. Yazık günah bu ülkeye... Åžimdi bu insanlar göç etmeye baÅŸladılar. Kırsaldan göç ettiler, ÅŸimdi kentten göç ediyorlar. Acaba siyasi iktidar bunun sorumluluÄŸunu üstleniyor mu?

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.