Sosyal Medya

Dünya

Camiye benzettikleri kilise için imha grubu oluşturdular!

Avusturya'nın başkenti Viyana'da 'Karl Meydanı'ndaki camiye benzeyen kilise hakkında yapılan şaka haber sonrası, ırkçılar harekete geçerek 'cami'nin yıkılması için facebook'ta grup kurdular.



Avusturya'nın başkenti Viyana'da 'Karl Meydanı'nda camiye benzer kilise için, ırkçılar facebook'ta imha grubu kurdu. Viyana'daki Karl Meydanında bulunan 'Karl Kilisesi', mimar Johann Bernhard Fischer von Erlach tarafından 1716 yılında, İstanbul'daki Ayasofya ve Süleymaniye Camilerinin mimarısından etkilenerek yapıldığı için camiye çok benziyor.

Viyana'daki eyalet parlamentosu seçimleri dolayısıyla 'Die Tagespresse' isimli gazete, bir şaka yaparak, Avusturya'daki ırkçı parti FPÖ'lü Heinz-Christian Strache'ye atfen, 'Strache Karl Meydanındaki camiyi yıktıracak' başlığını attı.

Aradan 5 ay geçtikten sonra ırkçı gruplar, bu başlığa dayanarak facebook'ta Karl Meydanındaki camiyi yıkma grubu oluşturdular. 'Kim böyle bir pislik bina ediyor?' başlığını atan ırkçı gruba, kısa zamanda birçok başka ırkçı grup da katıldı.

Aslında kilise olduğu halde, ortada olmayan bir cami ırkçı gruplar tarafından propaganda malzemesi olarak kullanılmaya başlandı. Bunlardan bazılarında şu ifadeler yeraldı: 'Kim yapıyor böyle bir pisliği Avusturya'da? Bunun gerçekten hemen yıkılması gerekir, bu bizim toplumumuza uymuyor.'Bazıları da bu caminin hangi paralarla yapıldığını sorarken, bazıları da kim binanın yapılmasına izin verdiyse hemen işten atılması gerektiğini savunuyordu.

Bazı ırkçılar da hızını alamayarak, aslında kilise olan binanın havaya uçurulmasını ya da yakılmasını önerdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.