Sosyal Medya

Güncel

Irak'ta memurlar sokaklara döküldü

Irak'ın Kerkük kentindeki memurlar, maaşlarında kesintilere gidilmesi ve geç ödenmesi sebebiyle merkezi hükümeti protesto etti.



Tarafsızlık Konferansı’na katılmak amacıylaTürkmenistan’da bulunan ErdoÄŸan ve cihangiri,  Ã§eÅŸitli konuların konuÅŸulduÄŸu yaklaşık 20 dakika süren ikili görüşmede bulundu. Cumartesi günü yapılan görüşme kısa sürse de içeriÄŸi ve yapılış ÅŸekli Ä°ran medyasında tartışılmaya devam ediyor.

"AÅžAÄžILANDIK" DEDÄ°LER...

Ä°ran’daki bazı medya kurumları, söz konusu görüşmede sadece Türk bayrağı konulup Ä°ran bayrağının konulmaması, ErdoÄŸan ve Cihangiri’nin oturduÄŸu sandalyelerin farklılığı ve ErdoÄŸan’ın oturuÅŸ biçimine dikkat çekerek Ä°ran’ın aÅŸağılandığını iddia etti.

EleÅŸtirilen artması üzerine, yarı resmi ajans Ä°SNA, adını açıklamadığı bir hükümet yetkilisine dayandırdığı haberinde, Ä°ran’ın aÅŸağılandığı yorumlarının reddedildiÄŸi, ancak yine de Tahran’ın misilleme yapabileceÄŸi vurgulandı.

"Ä°RAN BAYRAÄžI YOKTU"

Yapılan savunmada, Erdoğan ve Cihangir arasındaki siyasi konumun denk olmaması nedeniyle, görüşmede İran bayrağının yer almamasının diplomatik teamüllere aykırı olmadığı ifade edildi.

İRAN: GEREK GÖRÜRSEK MİSİLLEMEDE BULUNACAĞIZ

Sandalye farklılığı eleştirileri konusunda medyayı haklı bulan yetkili, "Rahatsızlığı göstermek amacıyla bazı görsel hareketlerin yapılması daha önce de Türk makamlarınca icra edilmiştir" dedi.

Yetkili, "Siyasi kurallarda karşılık verilmesi ilkesi kabul edilebilir bir uygulamadır ve İran gerekli gördüğü takdirde karşı eylemde bulunacaktır " diye konuştu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.