Sosyal Medya

Güncel

ÖSO'dan Rusya'nın iddiasına yalanlama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) yardım ediyoruz" açıklaması ÖSO tarafından yalanlandı.



Dün Rusya Genelkurmay BaÅŸkanı Valery Gerasimov tarafından da tekrarlanan açıklamaya yanıt veren Özgür Suriye Ordusu, Rusya Hava Kuvvetleri'nden herhangi bir destek görmediklerini açıkladı. 
 
Reuters’ın haberine göre; ülkenin batısında Esad güçleriyle savaÅŸan ÖSO, Moskova'nın iddiasının tam aksini savunarak, Rus uçakları tarafından hâlâ bombalandıklarını belirtti.
 
DOLAYLI DESTEK GÖRÃœYORUZ AMA…
 
Öte yandan, son dönemde oluÅŸturulan ve kendini ÖSO olarak tanımlayan bazı grupların da aralarında bulunduÄŸu yeni bir ittifak ise, El Kaide baÄŸlantılı Nusra Cephesi’yle mücadelelerinde Rusya Hava Kuvvetleri’nin operasyonlarından dolaylı olarak faydalandıklarını ifade etti. Fakat bu grup, Rusya’dan doÄŸrudan destek aldığını kabul etmedi.
 
Moskova, desteklediÄŸini öne sürdüğü ÖSO birliklerinin adını henüz açıklamadı. Suriye’de birçok grup kendini, merkez karargâhı ve kontrol mekanizması olmayan ÖSO’nun bir parçası olarak tanımlıyor.
 
PUTÄ°N’Ä°N YARDIMCISI: ÖSO’YA SÄ°LAH VERMÄ°YORUZ
 
Rusya’nın “ÖSO’ya yardım muamması”nı derinleÅŸtiren bir baÅŸka açıklamada da dün Putin’in yardımcısından geldi. Reuters’ın Rus haber ajansı Ria Novosti’den aktardığına göre; Putin’in askeri ve teknik iÅŸbirliÄŸi konularındaki yardımcısı Vladimir Kojin, Rusya’nın ÖSO’ya silah vermediÄŸini söyledi.
 
 
Rusya Genelkurmay BaÅŸkanı Gerasimov’un, “ÖSO’ya silah, cephane ve malzeme desteÄŸi verildiÄŸi” açıklamasıyla çeliÅŸen bu çıkışa iliÅŸkin ise henüz bir bilgilendirme yapılmadı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.