Sosyal Medya

Coğrafyamız

Meşal: Direniş ve intifada güçlendirilmeli

Hamas Siyasi Büro Başkanı Meşal, İsrail'e karşı direniş çağrısında bulundu...



Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Halid MeÅŸal, Ä°srail Devleti'ne karşı güçlü direniÅŸ ve intifada çaÄŸrısında bulunarak, "Ä°ÅŸgal gücüne karşı direniÅŸ ve Ä°ntifada güçlendirilmeli. Düşman, Filistin halkına karşı iÅŸlediÄŸi suçlardan geri adım atmaya ve topraklarımızdan çıkmaya zorlanmalı" dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Hamas Siyasi Büro BaÅŸkanı Halid MeÅŸal, Hamas'ın 28. kuruluÅŸ yıl dönümü nedeniyle yayınlanan video kaydında, "Art arda göreve gelen en kötü düşman hükümetlerinin gölgesinde, istikrarsız bir bölgede, Filistin ve diÄŸer halkların acılarının göz ardı edildiÄŸi, çıkar ve güç dilinin hakim olduÄŸu çeliÅŸkili, karmaşık uluslararası politikanın izlendiÄŸi bir zamanda iÅŸgalle Ã§etin bir çatışma içerisindeyiz" ifadesini kullandı. 

YaÅŸanan geliÅŸmelerin büyük bir sorumluluk gerektirdiÄŸini vurgulayan MeÅŸal, "Ä°ÅŸgal gücüne karşı direniÅŸ ve Ä°ntifada güçlendirilmeli. Düşman, Filistin halkına karşı iÅŸlediÄŸi suçlardan geri adım atmaya ve topraklarımızdan çıkmaya zorlanmalı" Ã§aÄŸrısında bulundu. 

Ä°srail ile mücadelenin, tüm Filistinli tarafların katılımını gerekli kıldığına dikkati çeken MeÅŸal, Filistin halkı arasındaki birlik ve beraberliÄŸin pratiÄŸe geçirilmesini ve bölünmenin son bulmasını istedi. 

Bu arada Hamas'ın askeri kanadı Ä°zzeddin El-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde de sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yayımladığı kutlama mesajında, "DireniÅŸ, Ä°srail iÅŸgalinden kurtuluÅŸ ve Filistin'in özgürlüğü için tek yoldur" ifadesine yer verdi.  

Mesajda, Kassam Tugaylarının "baÅŸkenti Kudüs olan Filistin devletinin özgürleÅŸtirilmesi, Filistinli mültecilerin dönüş hakkı, Ä°srail hapishanelerindeki esirlerin salıverilmesi" gibi deÄŸerler üzerinde pazarlığı asla kabul etmediÄŸi vurgulandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.