Sosyal Medya

Coğrafyamız

HAMAS'tan esir takası şartı

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Mahmud Ez-Zehhar, 'Esir takası ancak direnişin şartlarına göre gerçekleşebilir” dedi.



slamî DireniÅŸ Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi Mahmud Ez-Zehhar, iÅŸgal rejimi daha önce özgürlüğe kavuÅŸmuÅŸ olan esirleri serbest bırakmadan kesinlikle esir takası anlaÅŸması dosyasını açmayacaklarını belirterek, “Bir takas için asla iki kez bedel ödemeyeceÄŸiz” dedi.
 
Filistin Haber'in edindiÄŸi bilgiye göre; Hamas hareketinin bugün Gazze'nin orta kesiminde kuruluÅŸ yıldönümü münasebetiyle düzenlediÄŸi etkinlikte konuÅŸan Hamas lideri Ez-Zehhar, olası bir esir takası anlaÅŸmasının ancak kendilerinin belirlediÄŸi ÅŸartlara göre olabileceÄŸini hatırlatarak, mensup oldukları gruplara bakılmaksızın esirleri serbest bırakacakları ifade etti.
 
Şalit Esir Takası Anlaşması olarak bilinen esir takasında işgal rejiminin serbest bıraktığı 1000 esirden bir kısmı işgal güçlerince daha sonra tekrar tutuklanıp zindana atıldı.
 
Hamas hareketi son savaÅŸta esir aldığı Siyonist askerlerle ilgili bir pazarlığa baÅŸlamadan önce yeniden tutuklanan esirlerin serbest bırakılmasını istiyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.