Sosyal Medya

Güncel

Diyarbakır'daki çatışmalarda 2 kişi öldü

HDP’nin Sur'daki sokağa çıkma yasağına dikkat çekmek için Diyarbakır'da yapmak istediği ancak polisin izin vermediği yürüyüş öncesi olay çıktı. Polisin müdahale ettiği gösterilerde 2 YDG-H'li öldü, 2 kişi de yaralandı.



Polis kaynaklarına göre, Bağlar ilçesindeki Kaynartepe mahallesinde hendekte olan YDG-H'lilerden Şerdil Cengiz ve Şiyar Salman öldü. Engin Kayar ve Şaban Parlamış ise yaralandı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde devam eden sokaÄŸa çıkma yasağına dikkat çekmek amacıyla HDP’nin organize etmek istediÄŸi yürüyüşü Diyarbakır ValiliÄŸi’nin ‘kanunsuz’ diyerek yasaklamasının ardından polis toplanan göstericilere izin vermedi. 

 

barikat
Göstericiler çöpleri de ateşe verdiler.

Barikat

Toplanma yeri olarak belirlenen ve sokaÄŸa çıkma yasağının devam ettiÄŸi Sur ilçesinin giriÅŸlerden birisi olan Çiftkapı bölgesi ve çevresinde polis yoÄŸun güvenlik önlemleri aldı. Çiftkapı’ya gitmek isteyen küçük gruplar çevik kuvvet polisi tarafından ara sokaklarda durdurularak geri dönmeleri istendi. Bazı gruplar dönerlerken bazı gruplar da çöp konteynırlarıyla caddelere barikat kurarak araçların geçiÅŸine izin vermediler.

 

ciftkapi
Çiftkapı Sur ilçesine giriş noktalarından birisi.

 

Polisten müdahale

Ara sokaklarda yolu trafiÄŸe kapatmaya çalışan guruplara polis basınçlı su ve göz yaÅŸartıcı gazla müdahale etti. Çiftkapı civarında ise ‘dağılın’ uyarılarına karşın bekleyen üç kiÅŸi gözaltına alındı. Çiftkapıya giremeyen gruplar Ofis ve Ekinciler Caddesi’ne geçti. Burada toplanarak slogan atan göstericiler polis tarafından dağıtıldı. YeniÅŸehir’in ara sokaklarında küçük gruplara polisin müdahalesi sürüyor.

HDP’liler Belediye’de

Polisin eylemlerin yapılacağı Çiftkapı’ya çıkan sokakları tutması nedeniyle HDP’li vekiller BüyükÅŸehir Belediyesi’nde beklediler. Küçük bir grupta belediyenin önünde bekliyorlar. Polis helikopterleri sürekli olay bölgelerinin üzerinde devriye uçuÅŸu yapıyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.