Sosyal Medya

Coğrafyamız

Suriye İhvan'ı Riyad kararlarını destekliyor

Suriye'deki Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan), Suriyeli muhaliflerin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirdiği görüşmede alınan kararlara destek verdiğini açıkladı.



AA'nın habeine göre; Suriye'deki Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı'nın (Ä°hvan), Suriyeli muhaliflerin Suudi Arabistan'ın baÅŸkenti Riyad'da gerçekleÅŸtirdiÄŸi görüşmede alınan kararlara destek verdiÄŸi bildirildi.

Suriye Ä°hvan'ı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Rusya ve Ä°ran'ın ülkeyi iÅŸgal ettiÄŸi bir ortamda, halkın 5 yıla yakın bir süredir Ã§ektiÄŸi sıkıntıların ve muhalifleri bir araya getirmek için sarf edilen mesailerin ardından Suudi Arabistan'ın Suriyeli devrimci güçleri bir araya getirme çabasının çok önemli olduÄŸuna" iÅŸaret edildi. 

Açıklamada, "Temsil oranı ve emniyet teşkilatıyla ilişki mekanizması konusunda farklı görüşlere sahip olsak da, Suriye İhvan'ı olarak bu girişimi takdirle karşılıyor ve Suudi Arabistan yönetimine, Suriye halkını destekleyen tavrından ötürü teşekkür ediyoruz" ifadesine yer verildi.

Suriye Ä°hvan'ı "üzerinde uzlaşılan, ulusal deÄŸerlere baÄŸlı kaldığı sürece Riyad'da oluÅŸturulması kararlaÅŸtırılan müzakere yüksek komisyonunu destekleyeceÄŸini" belirtti.

Suriyeli muhalifler, iç savaşı diplomatik yollardan çözebilmek adına toplandıkları Riyad'da perÅŸembe günü, rejimle müzakere için yüksek komisyon kurulması konusunda anlaÅŸmıştı. Suriyeli muhalifler tarafından yayımlanan sonuç bildirgesinde, merkezi Riyad'da olacak komisyonun, geçiÅŸ sürecinin baÅŸlaması için rejimle müzakere edecek heyeti belirleyeceÄŸi kaydedilmiÅŸti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.