Sosyal Medya

Güncel

ÖZEL HABER - Irak hükumeti İran askerini ülkeye konuşlandırıyor

Irak hükumeti İran askeri birliklerinin Irak'a yerleştirilmesi için müracaatta bulunmasını tartışıyor.



Düşünce Mektebi -  Irak basınına ismini açıklamayan bir yetkiliye dayanarak   Irak hükumetinin Ä°ran silahlı kuvvetlerini ülkede konuÅŸlandırmak için Ä°ran'a müracaat etmeyi müzakere ettiÄŸini haber verdi. 
 
Habere göre Iraklı yetkililer Ramadi kentini IŞİD'den kurtarmak için Iraklı  bu adımı atmak istiyor. Haberde Irak hükumetinin aynı zamanda Türkiye'nin Musul yakınlarına kendi askeri birliklerini yerleÅŸtirmesinden sonra bu müzakereleri baÅŸlattığı iddia ediliyor.
 
 
İsminin zikredilmesini istemeyen bir yetkiliye göre 8 Aralık'ta Irak'taki büyük siyasi fraksiyonlardan biri silahlı kuvvetlerini Irak'ta yerleştirmesi için İran'a resmi müracaatta bulunmak için hükumete teklif sundu. İran'dan istenen ise Ramadi kentinin IŞİD'den temizlenmesi ve ordu ile milislerin gücünün birleştirilmesi için Bağdat yetkililerine yardım etmektir
 
Aynı yetkiliye göre  Ä°ran'a resmi müracaat teklifi Türkiye'nin Irak'ın kuzeyine askeri birliklerini konuÅŸlandırmasından sonra gündeme geldi
 
'Iraklı yetkililer İran askeri birliklerinin ülkeye konuşlandırılmasının Türkiye'nin Irak'ın iç işlerine yerli yersiz karışmasını önleyeceğine inanıyorlar' diye yetkili bildirdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.