Sosyal Medya

Güncel

Tahir Elçi'nin vurulma olayında 24 saniyelik belirsizlik-VİDEO

Tahir Elçi'nin vurulduğu ana ait polisler tarafından çekilen görüntülerde yeni detaylar yer alıyor. Yeni görüntülerde, iki saldırganın arkasından da ateş edildiği görülüyor; ancak Elçinin öldürüldüğü son 24 saniyelik kısım ise görünmüyor. Elçi'nin vurulduğu anı gören tek tanık, "Dört Ayaklı Minare'nin ayakları arasında siper almaya çalışırken öldü" dedi



Diyarbakır Barosu BaÅŸkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü ana iliÅŸkin 39 saniyelik yeni bir kamera kaydına ulaşıldı. Diyarbakır Emniyeti Ä°stihbarat Åžubesi’ne baÄŸlı bir polis memurunun çektiÄŸi görüntülerde, Elçi’nin ilk ve son silah sesinin geldiÄŸi 24 saniyelik sürede vurulduÄŸu anlaşılıyor. Bu arada, sokakta koÅŸmakta olan iki YDG-H’linin arkasından ateÅŸ edildiÄŸi ve birer kurÅŸunun iki saldırganın ayaklarının yanından sektiÄŸi görülüyor.

Radikal'den Ä°smail Saymaz'ın haberine göre Elçi’nin vurulma anını gören tek tanık, “Elçi, Dört Ayaklı Minare’nin ayakları arasında siper almaya çalışıyordu. Hendekler tarafına doÄŸru saÄŸa sola bakıyordu, o sırada yüz üstü düştü” dedi.

ARKADAN ATEÅž EDÄ°LÄ°YOR, KURÅžUN SEKÄ°YOR

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Ä°stihbarat Åžubesi kameramanı tarafından çekilen 33 saniyelik görüntüde; Tahir Elçi, Kürtçe konuÅŸan yaÅŸlı bir yurttaşı dinlerken görülüyor. BeÅŸinci saniyede ilk kurÅŸun sesi geliyor. Elçi, kurÅŸun sesi üzerine sokaÄŸa bakıp yüzünü öne eÄŸerek, yaÅŸlı yurttaşı dinlemeyi sürdürüyor. Fakat üç saniye sonra ikinci el silah sesi duyuluyor. Bunun üzerine Elçi, “Bu ne ya!” diyerek, tekrar sokağın giriÅŸine dönüyor. Art arda silah sesleri duyulurken, 16 ve 17. saniyede Elçi, kameranın görüş açısından çıkıyor. Polis kamerası da sokağın giriÅŸine, yani silah seslerinin geldiÄŸi yöne çevriliyor. Bu arada, bir grup yurttaşın hemen karşıdaki bir kapıdan içeri kaçtıkları anlaşılıyor. 20. saniyeden itibaren iki silahlı saldırganın sokaÄŸa girdikleri ve koÅŸarak ilerledikleri görülüyor. Görüntülere göre iki saldırganın arkasından, yani sokağın başından içeriye doÄŸru ateÅŸ ediliyor. Ä°lk kurÅŸun, arkadaki saldırganın sol ayağının yarım metre uzağına isabet ederek, yerden sekiyor. Yarım saniye sonra da, yani 22. saniyede, yine arkadan sıkılan bir kurÅŸun, önde koÅŸan saldırganın sol ayağının yanına düşerek, sekiyor. Art arda silah sesleri duyuluyor. Onlarca el ateÅŸ edildiÄŸi anlaşılıyor. 
Kamera 26. saniye yeniden Dört Ayaklı Minare’nin bulunduÄŸu yöne çevriliyor. Arkada koÅŸan saldırganın koÅŸarak gittiÄŸi ve sokağı geçtiÄŸi görülüyor. Silah sesleri 29. saniyede susuyor. 35. saniyede kameranın yönü, zemine dönüyor. Ve Tahir Elçi’nin yerde yattığı görülüyor. 38. saniyeden sonra da silah sesleri yeniden duyuluyor. Bu görüntülerden, Elçi’nin 25 ve 29. saniyeler arasında vurulmuÅŸ olma ihtimali güç kazanıyor.    

TANIK GAZETECİ: ELÇİ KURŞUNDAN KORUNMAK İSTERKEN ÖLDÜ

Öte yandan, Elçi’nin yere düştüğü anı gören tek tanık, bir gazeteci oldu. Gazeteci olaydan bir gün sonra alınan ifadesinde, Gazi Caddesi’nde ilk silah sesleri geldiÄŸi sırada Elçi’nin yanında olduÄŸunu belirterek, ÅŸunları söyledi:

Kendimi korumak için diÄŸer gazetecilerle birlikte bir aracın önünde siper aldık. Ben saldırganların bizim bulunduÄŸumuz sokaÄŸa girip polise ateÅŸ ederek kaçtıklarını görmedim. Bizim yanımızda, bizi korumak için, güvenlik için gelen polislerin ateÅŸ ettiÄŸini gördüm. Ben baÅŸka silah sesi duymadım. Ben en son gördüğümde Elçi, Dört Ayaklı Minare’nin ayakları arasında siper almaya çalışıyordu. Ben kendisine seslendim ancak beni duymadı. Elçi tam hendekler tarafına doÄŸru saÄŸa sola bakıyordu, o sırada yüz üstü düştü. Elçi silah seslerinden dolayı hendekler tarafına doÄŸru hareketlenirken yüzü Dört Ayaklı Minare'ye dönük, sırtı duvara doÄŸru dönük ÅŸekilde hendeklere doÄŸru döndüğü sırada yere düştü. Elçi silahlardan korunmak için hendeklere doÄŸru dönüp hareketlenmek üzereyken düştüğünü gördüm.”

Gazeteci, çatışma sırasında çok heyecanlandığı ve böyle bir olay ilk defa başına geldiği için silah seslerinin nereden geldiğini tahmin edemediğini de söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.