Sosyal Medya

Dünya

Kassam Tugayları İsrail askerini esir aldı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları tarafından esir alınan İsrail askeri Şaol Aron'un annesinin, Hamas'ın Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye'den oğlunun hayatta olup olmadığına dair bilgi istediği bildirildi.



Ä°srail Kanal 2 Televizyonu'nun haberine göre Aron'un annesi Zahava, El-Celil'de düzenlediÄŸi basın toplantısında, Heniyye'ye seslenerek, "Ä°kinci defa sana sesleniyorum. OÄŸlum hayatta mı, deÄŸil mi? Bana bir iÅŸaret ver. Biliyorum bu iÅŸaretin bir bedeli var. Gilad Åžalit'in ailesine yaptığın gibi bana da iÅŸaret verecek olursan takas anlaÅŸması yapılması için devleti ve dünyayı ayaÄŸa kaldıracağımıza söz veriyorum" dedi. 
Aron ayrıca, "Oğlumu bana geri getirin" diyerek İsrail hükümetine seslendi. Hamas, 2006'da esir aldığı Gilad Şalit'in İsrail hükümetine seslendiği 2 dakikalık bir video görüntüsü yayınlamış ve bunun üzerine İsrail 2009'da 20 Filistinli kadın esiri serbest bırakmıştı.

Kassam Tugayları'nın, 20 Temmuz 2014'te Gazze'de İsrail askerleri ile girdiği çatışmada Şaol Aron isimli bir İsrail askerini esir aldığı belirtilmişti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.