Sosyal Medya

Dünya

Almanya'da Facebook merkezine saldırı

Almanya'nın Hamburg şehrinde bulunan Facebook'un merkezine saldırı yapıldı.



Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg geçtiğimiz günlerde Donald Trump'un müslümanlara yönelik eleştirilerine cevap vererek destek mesajı yayınlamıştı.

ZUCKERBERG MÃœSLÃœMANLARI DESTEKLEDÄ°

Zuckerberk, Müslümanlara sesini duyurmak istediÄŸini söyleyerek "EÄŸer bu toplulukta bir Müslümansan ben Facebook’un patron olarak ÅŸunu bilmeni istiyorum: Burada her zaman hoÅŸ karşılanacaksın. Biz burada senin haklarını korumak için ve senin için barışçıl ve güvenli bir çevre yaratabilmek için savaÅŸacağız" demiÅŸti.

HAMBURG'DA FACEBOOK PROTESTOSU

Bu açıklamanın ardından CumhurbaÅŸkanı ErdoÄŸan'da resmi Facebook hesabından Zuckerberg'e teÅŸekkür mesajı yayınlamıştı. YaÅŸanan geliÅŸmeler sonrası Hamburg'da Facebook merkezine saldırı düzenlendi.

TAÅžLI VE GAZ BOMBALI SALDIRI

Hamburg'da yaklaşık 15-20 kişinin, Facebook'un merkezine taşlar, gaz bombaları ve boya şişeleriyle saldırı düzenlediği bildirildi.

Hamburg Polisi'nden yapılan açıklamada, saldırı sonrası yaralanan olmadığı aktarılırken, saldırganların yaya olarak olay yerinden kaçtıkları kaydedildi.

"FACEBOOK'U BEÄžENME" YAZDILAR

Duvarlara sprey boyayla "Facebook'u beÄŸenme" yazdıkları belirtilen saldırganların kimliÄŸinin henüz belirlenemediÄŸi ifade edildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.