Sosyal Medya

Güncel

TURSAB: Açığımızı yeni pazarlarla kapatacağız

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Başkanı Başaran Ulusoy, Rus turistlerin yaratacağı boşlukla ilgili olarak; "Her yere ayak basacağız ve açığımızı yeni pazarlarla kapatacağız" dedi



Türkiye Seyahat Acentaları BirliÄŸi BaÅŸkanı (TURSAB) BaÅŸaran Ulusoy, gelecek yılların programlarını yaparken, "Ruslar gelecekmiÅŸ gibi" hareket ettiklerini ve bu yüzden de diÄŸer pazarlara yönelmediklerini belirterek,"Demek ki tedbirli olarak 'B' planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım. 2016 yılında biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız" dedi.

Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, TURSAB'ın 22. OlaÄŸan Genel Kurulu'nda yeniden baÅŸkan seçilmesini, "Yeniden seçilmedik, görevimize devam ediyoruz" ÅŸeklinde deÄŸerlendirdi.

Görevinin sonunda 20. yılını tamamlayacağını dile getiren Ulusoy, yaptıklarının, yapacaklarının teminatı olduğunu söyledi.
Ulusoy, yarım kalan işlerini sürdürerek, günün şartlarına ayak uydurmaya çalıştıklarını, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak, acentelerin hava yolu şirketleriyle mücadelesine katkı sağlamak istediklerini aktardı.

Türk turizminde, özellikle bu dönemde seyahat özgürlüğünü ortadan kaldıran teröre karşı mücadeleleri olduğunu ifade eden Ulusoy, "Bize bugün anlayış gösterenler, zamanında anlayış göstermiş ve bizi dinlemiş olsalardı, tecrübelerimizden istifa etmiş olurlardı" diye konuştu.
Ulusoy, yeni rotalarının kuzey, güney, doğu ve batı bütün bölgeler olduğunu belirterek, dünyanın dört bir tarafına gideceklerini vurguladı.
"Her yere ayak basacağız ve açığımızı yeni pazarlarla kapatacağız" diyen Ulusoy, Uzak DoÄŸu'ya yöneleceklerini, OrtadoÄŸu ve Afrika'da her kesime hitap eden bir turizm anlayışını ortaya koyacaklarını ifade etti.

Rusya ile yaÅŸanan geliÅŸmelerin birden bire ortaya çıktığını, sektörün gelecek yıllara iliÅŸkin programlarını ise önceden yaptığını anımsatan Ulusoy, ÅŸunları kaydetti: "Biz gelecek yılların programlarını yaptığımız zaman 'Ruslar gelecekmiÅŸ gibi' hareket edip, diÄŸer pazarlara yönelmemiÅŸtik. Demek ki tedbirli 'B' planlarımızı her zaman hazır tutmamız lazım. Bu planlar bir yıl içinde hayata geçer. 2016 yılında biraz sıkıntı çekeriz ama toparlayacağız. Türkiye'nin geleceÄŸi turizm. Biz krizlerle uÄŸraÅŸa uÄŸraÅŸa kriz doktoru olduk. Bu krizden de çıkarız ama hazırlıksız yakalandık. O bakımdan hükümetin desteÄŸine ihtiyacımız var. Sayın BaÅŸbakan da bu konuda 'Sizi yarı yolda bırakmayacağım' ifadesini kullanmıştır."

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.