Sosyal Medya

Güncel

Terör olayları tarımı da vurdu

Ahlat'ta 35 bin dönüm arazide üretilen 150 ton patates terör olayları nedeniyle depoda kaldı



DoÄŸu Anadolu Bölgesindeki terör saldırıları, Bitlis Ahlat'ta patates üreticilerini de olumsuz etkiledi. Ahlat'ta 35 bin dönüm arazide üretilen 150 ton patates, alıcılar ve nakliyecilerin güvenlik gerekçesiyle bölgeye gelmemesi yüzünden Ã§iftçinin elinde kaldı.

Ahlat Ziraat Odası BaÅŸkanı Necat Demirden, AA muhabirine, ilçedeki 35 bin dönümde üretilen yaklaşık 150 bin ton patatesin, terör olayları nedeniyle pazarlanamadığını söyledi.

Patatesin tamamının depolarda alıcı beklediÄŸini vurgulayan Demirden, "Ãœrünlerini satamayan çiftçilerimiz borçlarını da ödeyemedi. Çiftçimiz periÅŸan ve zor durumda. Ayrıca patates sektöründe yaklaşık 15 bin kiÅŸi istihdam ediliyor. Bu da istihdama büyük katkı sunuyor. Bu sektör bölgemizin olmazsa olmazıdır. Patates üretimi bölgemize ekonomik anlamda büyük bir girdi saÄŸlıyor ancak yaÅŸanan terör olaylarından dolayı alıcılar ile araçlarının yakılacağı korkusunu taşıyan nakliyeciler ilçemize gelemedi. Bölgenin içinde bulunduÄŸu karışıklıktan dolayı patatesler çiftçinin elinde kaldı. Ãœrünlerin pazarlanması konusunda yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.