Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Irak'ı Türkiye kurtarır'

Musul eski Valisi Esil Nuceyfi, "Irak Başbakanı, Türk askerlerin gelmesini bizzat kendisi istedi. Şimdi ise Şii milislerin tehditleri yüzünden Türkiye'nin Irak'a uçakla silah gönderdiğini bile unutmuş gibi konuşuyor" dedi.



Türkiye'nin Musul'daki askerlerinin deÄŸiÅŸimi üzerine Irak'taki Türk askeri varlığı gündemdeki yerini korurkenMusul'un eski valisi Esil Nuceyfi açıklamalarda bulundu.

Bölgede Türkiyesiz bir operasyonun düşünülemeyeceÄŸini söyleyen Nuceyfi, Irak hükümetinin tepkisi üzerini ise ÅŸunları söyledi: "Geçen yıl Irak BaÅŸbakanı Haydar el Ä°badi Türkiye ziyaretinde BaÅŸbakan Ahmet DavutoÄŸlu ile yaptığı görüşmede, Iraklı askerlerin silahlandırılması ve eÄŸitilmesi için yardım talebinde bulundu. Bununla birlikte Türkiye kargo uçaklarıyla silah ve mühimmat gönderdi. Mart 2015'te söz konusu gönüllü askerlerin eÄŸitilmesine baÅŸlandı. BaÄŸdat'tan bazı yetkililer kampı ziyaret edip Türk askeri danışmanlara memnuniyetlerini dile getirdiler."

Irak'taki Sünnilerin de artık silahlı bir gücünün olduÄŸunu belirten Nuceyfi,"Sünni bölgelerdeki teröristlerin ortadan kaldırılması için silahlı bir gücümüz var. Bu yüzden Åžii milisler Ä°badi'ye baskı uyguluyor. Çünkü sadece kendilerinin DAEÅž ile savaÅŸabilecek güç olarak göstermeye çalışıyorlar" dedi. Son olarak Musul ve Irak halkının Türkiye'yi gerçek dost olarak gördüklerini söyleyen Nuceyfi, "Türkiye hükümeti ve halkının yardımlarından dolayı kendilerine çok teÅŸekkür ediyoruz" dedi.

Takvim

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.