Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Rusya Suriye'yi iÅŸgal etmiÅŸ durumda'

Türkmen Milli Hareket Partisi Genel Başkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma, 'Esed, Türkmenlere katliam ve soykırım uyguluyordu. Şimdi ise Rusya yapıyor. Rusya Suriye'yi işgal etmiş durumda' dedi.



AA'nın haberine göre: Türkmen Milli Hareket Partisi Genel BaÅŸkanı Dr. Muhammed Vecih Cuma, "Esed, Türkmenlere katliam ve soykırım uyguluyordu. Åžimdi ise Rusya yapıyor. Rusya Suriye'yi iÅŸgal etmiÅŸ durumda" dedi.

Türk Ocakları Ä°stanbul ÅŸubesi tarafından düzenlenen "Suriye Türkmenleri" konferansında konuÅŸan Cuma, Rusya'nın 8 hastane vurduÄŸunu ve bunun savaÅŸ suçu olduÄŸunu anlattı.

Ülkede kara bir tablo olduğunu kaydeden Cuma, şunları kaydetti:

"Rusya sivillerin olduÄŸu yerleri, pazarları bombaladı. Yardım merkezlerini, yardım tırlarını bombaladı. Bu yardım tırları Türkiye'den geliyordu. Bunun tek bir anlamı var; Rusya Suriye'ye büyük bir oyun için gelmiÅŸ. Suriye'de demografik yapıyı deÄŸiÅŸtirmek için gelmiÅŸtir. Tarih Rusya'yı affetmeyecek. Esed, Türkmenlere katliam ve soykırım uyguluyordu. Åžimdi ise Rusya yapıyor. Rusya Suriye'yi iÅŸgal etmiÅŸ durumda. Türkmenlere ve ılımlı muhalefete katliam, soykırım uyguluyor. Bunlar olurken BM Güvenlik Konseyi sırtını dönmüş, seyrediyor. Öncelikli talebimiz, Rusya'nın bombardımanı ve Esed saldırılarının durması. Bize karşı yapılan soykırım dursun." 

Suriye Bayır Bucak Türkmenleri DerneÄŸi BaÅŸkanı Mustafa BozoÄŸlan ise, bölgede katliam olduÄŸunu ve bu saldırılara karşı bin 500-2 bin 000 kadar gencin direndiÄŸini ifade ederek, "Biz ÅŸuna inanıyoruz, Bayırbucak Türktür. Bayırbucak'taki insan, doÄŸal müttefik olarak zulme maruz kalmaktadır. Saldırgan olduÄŸu için deÄŸil, o insan sadece yurdunda. 'Neden oradasın, orası bana ait' diyenlere karşı tarlasını koruyan insanlardır. O zaman doÄŸal müttefiklik devreye girer. Türkiye'nin, Bayırbucak Türkmenlerini bombalayan Rus uçaklarının sadece birini  deÄŸil, belki 10 tane uçağı düşürme hakkı vardır" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.