Sosyal Medya

Dünya

Alman ırkçılar yine mültecilere saldırdı

Almanya'nın Saksonya Eyaletinde mülteci taşıyan otobüse ırkçılar tarafından saldırıldı, bir okulda da 8. sınıf öğrencileri mülteci öğrencilere saldırdı.



Almanya'nın doğusundaki Saksonya Eyaletine bağlı Chemnitz yakınlarındaki Jahnsdorf isimli köyde 30 kadar ırkçı, mültecileri taşıyan bir otobüse taşlar ve havai fişeklerle saldırdı. Polisin verdiği bilgiye göre otobüse taş ve havai fişek attılar.

Saldırı sırasında otobüs şöforu ayağından yaralanırken, havai fişeklerden biri mültecileri koruyan görevlilerden birine isabet etti. Ancak koruma görevlisi ayağı ile tekmeleyerek havai fişeği geri fırlattı. Otobüsün camlarından biri kırıldı.

Olay yerine gelen polis, saldırganların kimliklerini tesbit etti. Otobüsteki mülteciler bu köydeki yurda yerleştirilmek istemediler. Bunun üzerine başka bir yere götürüldüler.

OKULDA DA IRKÇI SALDIRI

Saksonya Eyaletindeki Leipzig şehrine bağlı Wurzen'de ise okullardan birinde 8. sınıf öğrencileri, iki mülteci kız öğrenciye saldırdılar. Saldırıya uğrayan 9 yaşındaki bir kız öğrencinin kolu kırılırken, 14 yaşındaki diğer kız öğrencinin de omuzu ezildi. İlk tedavileri okula gelen doktor tarafından yapıldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.