Sosyal Medya

Dünya

Trump; hakaret ettikçe oyları artıyor!

Yabancı düşmanlığı ve Müslüman karşıtlığı ile öne çıkan Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump, hakaret ettikçe oyları artıyor



ABD'de 2016 yılının Kasım ayında yapılacak seçimlerde Cumhuriyetçilerin adayı olarak ismi öne çıkmaya baÅŸlayan Dolnald Trump, ülkede ırkçlığı ve yabancı düşmanlığını körükledikçe oyları artıyor. Aday adaylığını açıkladığında oy oranı yüzde 5'lerde olan Trump'ın Cumhuriyetçiler arasında yüzde 30'lara varan desteÄŸe ulaÅŸtığı belirtiliyor. 

CNN'de bir hafta önce yapılan bir ankette Trump'ın aday olmasını isteyenlerin oranı yüzde 36'ydı. Trump, ankette en yakın rakibine 20 puan fark attı. Teksas Senatörü Ted Cruz yüzde 16; Beyin Cerrahı Ben Carson yüzde 14; Florida Senatörü Marco Ruvbio ise yüzde 12'de kaldı. Diğer tüm aday adaylarının desteği ise yüzde 5'in altında kaldı.

Trump'a verilen destek sürekli artarken diğer adaylara destek ise sürekli düşüyor. Cumhuriyetçilerin önemli aday adaylarından Jeb Bush'a verilen destek ise sürekli düşüyor. CNN anketinde Bush'u destekleyenlerin oranı yüzde 3 seviyesinde.

Trum son olarak Müslümanlara Amerika sınırlarının kapatılmasını önermesi, tüm dünyadan tepki çekti; çekti ancak oy oranında herhangi bir düşüş olmadı. 

İslam ve göçmen karşıtlığı ile bilinen Donald Trump, camileri kapatacağını ve imamlara yönelijk sıkı kontroller getireceğini vadediyor. Trump, New York Belediye Başkanı Bill De Blasio'nun camilerin New York Polis Teşkilatı tarafından izlenmesine son vermesini büyük bir hata olarak nitelemiş ve izlemenin devam etmesi gerektiğini savunmuştu.

Trump ayrıca yasadışı olarak ülkesine giren Meksikalıları “tecavüzcüler ve suçlular” diye niteledi. Trump’ın bu tür sözlerinin hedefi olan grupların listesi uzayıp gidiyor: Kadınlar, Yahudiler, Siyahiler ve son olarak da Müslümanlar...

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.