Sosyal Medya

Coğrafyamız

ÖZEL HABER - İran askeri birliklerini Suriye'den geri çekiyor

İran seçkin savaş birimi olan Devrim Muhafızları Birliklerini verdiği büyük kayıplar nedeniyle Suriye'deki operasyonlardan geri çekiyor.



Düşünce Mektebi - Bloomberg Ajansı Amerikalı ve Batılı askeri kaynaklara dayanarak İran'ın Suriye'deki savaştan kendi seçkin birliklerini (İran Devrim Muhafızları) çekeceğini haber veriyor. Habere göre buna esas neden operasyonlarda çok sayda İran yüksek rütbeli askerinin, Devrim Muhafızlarına ait savaşçıların kaybedilmesidir.
 
Ekim ayında Amerikalı yetkililer 2 ila 7 bin İran askerinin Suriye toraklarında savaşlara katıldığını bildiriyorlardı. Şimdilerde bu rakamın 700'lere gerilediği, diğerlerinin İran'a döndüğü gelen haberler arasındadır.
 
Geçtiğimiz günlerde İran muhalefet kaynakları el-Kuds Tugaylarının komutanı Kasım Süleymani'nin operasyonlar zamanı ağır yaralandığını bildirmişti.
Bundan sonra İranlı askerlerin savaş ruhunun sarsıldığı ve bir kaç İranlı generalin Suriye'deki operasyonlara katılmaktan imtina ederek askeri mahkemeye sevk edildiği gelen bilgiler arasındadır.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.