Sosyal Medya

Coğrafyamız

'Türk işgali kapıda, müdahaleye hazırız'

Irak'ın Necef kentinde Kufe camiindeki hutbesinde cemaate seslenen Şii din adamı Mukteda El Sadr Türkiye'nin Musul'a asker göndermesi için "Türk işgali kapıda" iddiasında bulundu.



Irak'ta Sadr grubu lideri Åžii din adamı Mukteda El Sadr, "Türk iÅŸgali kapıda"dedi.

Necef'in Kufe camiindeki hutbesinde cemaate seslenen El Sadr, grup olarak Amerikan iÅŸgaline karşı savaÅŸtıklarını hatırlattı. Bugün Cuma hutbesinde cemaate konuÅŸan Sadr " Türk iÅŸgali kapıda. Bazı gruplar buna karşı hem askeri hem de baÅŸka yollarla savaşıyor. Bu gruplar eÄŸer görevlerini yapamazsa müdahaleye hazırız" dedi.

Irak'ın başkenti Bağdat başta olmak üzere bugün Basra, Meysan ve Babil'de yolsuzluğa karşı düzenlenen kalabalık gösterilerde Türkiye'nin Musul'a asker göndermesi de protesto edildi, Ankara'nın askerlerini çekmesi istendi.

Basra il meclisi düzenlediÄŸi toplantıda Türk malalarını boykot kararı aldı. Meclis ayrıca Türk firmaların ileride düzenlenecek ihalelere katılmasının engelleneceÄŸi kararını da kabul etti. Meclis dün baÅŸlayan Basra uluslararası fuarın sponsorluÄŸunu da iptal etti. Toplam 70 firma ve 10 ülkenin katıldığı fuarı organize eden Türk ÅŸirketine saÄŸladığı sponsorluÄŸu iptal eden meclis, Türk mallarına boykot kararı aldı. Ancak Türk ÅŸirketi fuarı bir Mısırlı ÅŸirketin organize ettiÄŸini iddia ediyor. Yarın Basra'da, başını Åžii milislerin çektiÄŸi bir gösterinin düzenlenmesi bekleniyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.