Sosyal Medya

Dünya

Suriyeli mülteciler Berlin'de müze rehberliği yapıyor

Berlin'de 19 Suriyeli ve Iraklıya müze rehberliği kursu verildi.,Rehberler turistleri gezdirerek ana dillerinde bilgilendirme yapıyorlar



Almanya'nın baÅŸkenti Berlin'deki müzelerde rehberlik dersi alan  19 Suriyeli mülteci rehber olarak çalıştırılmaya baÅŸlandı. Rehberler ana dillerinde turistlere müze gezisi yaptırıyorlar.

Suriyeli ve Iraklı rehberler 'Pergamonmuseum', 'Bode-Museum' ve 'Almanya Tarih Müzesi'nde görev yapıyorlar. Arapça 'Multaka' yani buluşma noktası adı verilen proje ile Almanya, Suriye ve Irak arasındaki ortak noktalar da öne çıkarılıyor.

'Preuss Kültür Mirası Vakfı' Başkanı Hermann Parzinger, bu projenin tüm Almanya'daki müzeler için örnek teşkil ettiğini, bunu mültecilerin uyumu için tek reçete olarak görmediklerini, ancak mültecilerin aldıkları eğitim ve kültürel şahsiyetlerinin takdir edilmesiyle kendilerini daha güçlü hissettiklerini söyledi.

Suriyeli ve Iraklı rehberler Çarşamba günü ilk turları başlayan rehberlik hizmetlerinin karşılığında müze idarelerinden ücret alıyorlar.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.