Sosyal Medya

Güncel

Nusaybin'de camiye roketli saldırı

Nusaybin'de camiye roketatarlı saldırı Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir camiye roketatarlı saldırı düzenlendi.



Diyarbakır’ın Sur ilçesinde geçtiÄŸimiz günlerde tarihi FatihpaÅŸa (KurÅŸunlu) Camii’nin ateÅŸe verilmesinden sonra Mardin’in Nusaybin ilçesinde de teröristler bir camiye roketatarlı saldırı düzenledi. Hendeklerin olmadığı Dicle Mahallesi Metin Sokak’taki Molla Said Zan Camii’ne PKK’lı teröristler tarafından atılan roketatar, caminin kubbesine isabet etti.

Duruma tepki gösteren ilçe sakinleri, “Daha önce camilerde PKK marÅŸları çalınıyordu, ÅŸimdi ise roketatar atıyorlar. Hendekler kazarak halkın yaÅŸam alanını dar ettiler. Sivil insanlar arada öldürüldü. Camiler silah ve yığınak depolarına çevrildi. Cuma ve vakit namazları kılınamaz oldu. Millet çaresizlikten evlerini terk etmeye baÅŸladı. Çaresizce ne yapacağımızı bilemiyoruz. Allah bunlara sebep olanların belasını versin” dediler.

KURÅžUNLU CAMÄ°Ä° PERÄ°ÅžAN HALDE

Öte yandan Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokaÄŸa çıkma yasağının kalkmasıyla yakılan 500 yıllık KurÅŸunlu Camii’nin içler acısı hali ortaya çıktı.
 
Bölgeye giren gazeteciler caminin perişan halini görüntüledi. Daha önceki çatışmalarda zarar gören caminin içindeki her şeyin kül olduğu görülüyor.
 
Caminin mihrap ve mimberinin yandığı, ahşap işlemelerinin yok olduğu, halılarının kül olduğu, dış cephesinin harabeye döndüğü, tarihi mermer sütunlarının çatışmalardan dolayı delik deşik olduğu görüldü.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.