Sosyal Medya

Güncel

Bahçeli'nin rakipleri gerekli imzayı topladı

Devlet Bahçeli'ye rakip olmaya hazırlanan isimlerin kongre için gerekli imzaları topladığı belirtiliyor



MHP'de 1 Kasım seçimlerinden sonra harekete geçen muhalifler yeni bir ortak strateji üzerinde anlaÅŸtı. Genel baÅŸkan adaylığında ismi geçen Sinan OÄŸan, Koray Aydın ve Meral AkÅŸener, ayrı ayrı topladıkları imzaları yeni yıla kadar genel merkeze verecek ve ocak ayında kongrenin toplanmasını isteyecek. 

Habertürk gazetesinin haberine göre muhalifler 300 imzayı buldu. Bir süre daha imza toplayacak olan muhalifler, önceden kararlaştırdıkları gibi 20 Aralık yerine daha ileri bir tarihte imzaları genel merkeze teslim edecek.

KONGRE ÇAĞRISI BEKLEMİYORLAR
 
Muhalifler, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel merkezin, kongrenin toplanmaması yönünde tavır almasını yüksek olasılık olarak değerlendiriyor ve imzalar genel merkeze verildikten sonra da kongre çağrısı yapılmasını beklemiyor.

KAYYUM LÄ°STESÄ° SUNULACAK

Muhalifler, ocak ayı içinde 15 günde kongre çaÄŸrısı yapılmazsa mahkemeye baÅŸvuruda bulunacak. BaÅŸvuruda, genel merkezin görevini yerine getirmediÄŸi tezine dayalı olarak üst kurul delegelerinden oluÅŸacak 5 kiÅŸilik bir “kayyum” listesi mahkemeye sunulacak. Mahkemeden, partinin başına bu kiÅŸilerin atanması ve kongrenin toplanması talebinde bulunulacak.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.