Sosyal Medya

Coğrafyamız

Hamas direnişi 28 yaşında

Hamas'ın 28. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cuma namazından sonra Gazze'de kutlamalar yapıldı



Hamas Hareketi, Gazze Åžeridi'nde cuma namazının ardından düzenlenen yürüyüşlerle 28'inci kuruluÅŸ yıl dönümünü kutladı.

Cuma namazının ardından çok sayıda camiden başlayan yürüyüşlere binlerce Filistinli katıldı.

Yürüyüşte Hamas bayrağı taşınırken, Batı Åžeria ve Kudüs'teki Filistin ayaklanmasına destek sloganları atıldı.

Gazze Åžeridi'nin kuzeyindeki yürüyüşte konuÅŸan Hamas Siyasi Büro BaÅŸkan Yardımcısı Ä°smail Heniyye, "Hamas'ı destekleyenlerden oluÅŸan bu kalabalık topluluk, kuruluÅŸunun 28'inci yıl dönümünde hala Hamas'ın dinamik, büyüyen ve Mescid-i Aksa'ya doÄŸru ilerleyen bir oluÅŸum olduÄŸunu teyit ediyor" dedi.

Hamas yöneticilerinden Fethi Hammadi de kuruluÅŸlarının yıl dönümünde, Ä°srail'e Hamas'ın askeri gücünün son savaşın ardından katlanarak arttığı mesajını verdiklerini söyledi.

Hammadi, yıl dönümü kutlamasının, kurtuluÅŸ ve Filistin'in kurtarılması için Ã§abalarının sürdüğünün göstergesi olduÄŸunu ifade etti.

"HAMAS'IN ESİRLERE VERDİĞİ AHDE VEFALI OLACAĞINI YİNELİYORUZ"

Gazze'nin güneyinde baÅŸlayan yürüyüş esnasında düzenlenen basın toplantısında konuÅŸan Hamas'ın Meclis Grubu BaÅŸkan Yardımcısı Halil el-Hayye de Arap ve Ä°slam ümmetine baÄŸlılıklarını yinelediklerini anlattı.

Hayye, "Hamas'ın Ä°slam'a, Filistin halkına ve esirlere verdiÄŸi ahde vefalı olacağını yineliyoruz. Ä°srail'le mücadelemizde baÅŸarılı olacağımıza inanıyoruz" diye konuÅŸtu.

Hayye, Hamas Hareketi'nin Filistin topraklarının tek karışından dahi vazgeçmeyeceÄŸini belirterek, "Gazze Åžeridi vatanın bir parçasıdır. Filistin'den ayrılması mümkün deÄŸil. Biz Filistin'in tamamını kurtarma ve iÅŸgalci Ä°srail'i çıkarma konusunda kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Ä°srail hapishanelerindeki Filistinlilere de seslenen Hayye, daha önce esir takası yoluyla hapishanelerdeki Filistinlilerin bir kısmını kurtarmayı baÅŸardıklarını, yakında tüm esirleri kurtaracaklarını dile getirdi.

Hayye, Hamas'ın Filistin uzlaşısına baÄŸlı olduÄŸuna dikkati çekerek, Fetih Hareketi'nden uzlaşıyı tek paket olarak uygulamasını istedi.

Arap ülkelerinden İsrail temsilciliklerini kapatmasını isteyen Hayye, Mısır'dan da Refah Sınır Kapısı'nı açmasını ve kendilerine destek olmalarını istedi.

Hamas Hareketi, her yıl 14 Aralık'ta kuruluÅŸ yıl dönümünü kutluyor. 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.