Sosyal Medya

Güncel

Destek 'hassasiyetle' sürecek

Dışişleri Müsteşarı Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Fidan'ın Bağdat'a yaptıkları ziyaretle ilgili Başbakanlıktan açıklama geldi. Açıklamaya göre, Türk askerinin faaliyetleri sürecek, Başika'daki askerin yeniden tanziminde Bağdat yönetiminin hassasiyeti dikkate alınacak.



BaÅŸbakanlık, DışiÅŸleri  MüsteÅŸarı Büyükelçi Feridun SinirlioÄŸlu ve MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan'ın BaÄŸdat'a yaptığı ziyaretle ilgili açıklama yaptı. 

Açıklamada, Türkiye'nin IŞİD'le savaÅŸta Irak'a verdiÄŸi desteÄŸi sürdürme noktasında kararlı olduÄŸu belirtildi. BaÅŸika'daki Türk askerlerinin tanzimi konusunda da Irak hükümetinin hassasiyetlerinin dikkate alınacağı ifade edildi. 

Açıklama şöyle:

"DışiÅŸleri  MüsteÅŸarı Büyükelçi Feridun SinirlioÄŸlu ve MÄ°T MüsteÅŸarı Hakan Fidan, BaÅŸbakanımızın  Özel Temsilcileri sıfatıyla 10 Aralık 2015 tarihinde BaÄŸdat'a giderek Irak BaÅŸbakanı Haydar el Ebadi, DışiÅŸleri Bakanı Ä°brahim Caferi ve Savunma Bakanı Halit el Ubeydi ile görüşmelerde bulunmuÅŸlardır.

Görüşmelerde, Irak'ın egemenliÄŸine ve toprak bütünlüğüne duyduÄŸumuz saygı vurgulanmış,  DEAÅž terör örgütüne karşı mücadelede Irak yönetimine vermekte olduÄŸumuz desteÄŸin sürdürülmesi konusundaki kararlılığımız teyid edilmiÅŸtir.

DEAŞ'la mücadeleye katılacak Iraklı gönüllülerin tarafımızdan eğitildiği Başika'daki kampa yönelik son dönemde yoğunlaşan güvenlik riskleri nedeniyle arttırılan koruma gücüne mensup askeri personelin alandaki eğitim ve güvenlik durumuna göre yeniden tanzimi hususu da Irak Hükümetinin hassasiyetleri dikkate alınarak kararlaştırılmış, aynı zamanda, Irak Hükümetiyle güvenlik alanında işbirliğinin derinleştirilmesini teminen yeni mekanizmalar oluşturulması için bir çalışma başlatılması konusunda mutabık kalınmıştır."

Kaynak: Al Jazeera

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.