Sosyal Medya

Dünya

ABD'de Müslüman örgüte şüpheli toz içeren mektup

Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi'ne gönderilen mektupta beyaz toz çıkması üzerine kuruluşun binası boşaltıldı



ABD'nin en büyük Müslüman örgütlerinden Amerikan-Ä°slam Ä°liÅŸkileri Konseyi'ne (CAIR) şüpheli madde içeren bir mektup gönderildiÄŸi, mektuptan çıkan beyaz toz nedeniyle örgütün binasının boÅŸaltıldığı bildirildi.

CAIR'in baÅŸkent Washington'da ABD Kongresi yakınında bulunan genel merkez binasına bugün gönderilen bir mektuptan beyaz toz çıktığı, polise haber verilmesi üzerine binada çalışanların dışarı çıkartıldığı belirtildi. 

CAIR'den yapılan açıklamada, polisin olayla ilgilendiÄŸi vurgulanarak, "Ä°lk testler maddenin tehlikeli olmadığını gösteriyor. Mektup daha geniÅŸ testler ve soruÅŸturma için ÅŸu anda FBI yetkililerinde" ifadesine yer verildi.

Örgütün sözcüsü Ä°brahim Hooper, tozla temas eden birkaç kiÅŸinin bina içinde gözlem altında tutulduÄŸunu söyledi. Hooper, her gün internet üzerinden ya da telefonla tehdit mesajları aldıklarını belirtti.

CAIR Başkanı Nihad Awad, tozla temas eden bir kişide öksürük, bir başka kişide başağrısı şikayeti bulunduğunu ancak bu şikayetlerin tozdan kaynaklanıp kaynaklanmadığını henüz bilmediklerini söyledi.

CAIR, ABD'de Müslümanların güçlendirilmesini amaçlayan, Müslümanlara karşı yapılan saldırıları ve ayrımcılık olaylarını takip eden bir örgüt olarak biliniyor.  

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.