Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD'in tepesinde büyük kayıp

IŞİD'in lider kadrosundan üç kişinin, Kasım ayı sonunda Irak'ta düzenlenen hava saldırılarında öldürüldüğü bildirildi.



Anadolu Ajansı'nın haberine göre; ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü DoÄŸal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren, BaÄŸdat'tan gazetecilere video konferansyoluyla yaptığı bilgilendirmede, öldürülen kiÅŸilerden birinin IŞİD'in "maliye bakanı" olarak adlandırılabilecek Ebu Salih adlı kiÅŸi olduÄŸunu söyledi.

Ebu Salih'in IŞİD'in mali ağında yer alan en üst kademedeki kişi olduğunu belirten Warren, bu kişinin daha önce El Kaide örgütünde bulunduğunu kaydetti.

Warren, ayrıca örgütün para toplama iÅŸlerinden sorumlu Ebu Meryem'in ve bilgi, silah ve insan transferini koordine eden Ebu Rahman el Tunisi'nin öldürülen diÄŸer iki kiÅŸi olduÄŸunu bildirdi.

IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun operasyonlarında geçen yaz başından beri bin kadar örgüt üyesinin öldürüldüğü belirtilmiÅŸti. Warren, ayrıca PeÅŸmerge güçlerinin IŞİD'den geri aldığı Sincar'da örgütün arkada bıraktığı bubi tuzakları ve bazı yerlere yerleÅŸtirilmiÅŸ patlayıcıların temizlenmeye devam ettiÄŸi bilgisini verdi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.