Sosyal Medya

Güncel

'Rabbim Türkiye'ye zeval vermesin'

Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti Genel Sekreteri Tekruri, Türkiye'ye teşekkür ederek, 'Rabbim Türkiye'ye ve Türkiye halkına zeval vermesin' dedi.



Yurt Dışındaki Filistinli Alimler Heyeti Genel Sekreteri Nevvaf Tekruri, Ä°slam devletleri üzerinde oynanan oyunlara ve tuzaklara karşı birlik olunması gerektiÄŸini belirterek, "Bir savaÅŸ alanına iman düştüğü zaman sonuç zaferden baÅŸka hiçbir ÅŸey deÄŸildir" dedi.

TÃœRKÄ°YE CUMHURÄ°YETÄ°'NE VE HALKINA TEÅžEKKÃœR

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Bursa Ä°nsan Hak ve Hürriyetleri (Ä°HH) Ä°nsani Yardım Vakfı tarafından düzenlenen "Mescid-i Aksa ve 3. Ä°ntifada" programına katılan Tekruri, konuÅŸmasına, Türkiye Cumhuriyeti ve halkına teÅŸekkür ederek baÅŸladı.

"RABBÄ°M TÃœRKÄ°YE'YE ZEVAL VERMESÄ°N"

"Türkiye sadece Filistin'i dert edinmiyor, bütün Ä°slam aleminin derdini dert ediniyor. Rabbim onlara zeval göstermesin" diyen Tekruri, "Bu problem bizim problemimiz deÄŸil, Türkiye'nin problemidir. Filistin, Mescid-i Aksa, Åžam, Irak ve Libya hepsi sizindir ama Türkiye bizimdir. Ä°slam devletleri üzerinde oynanan oyunlar ve tuzaklara karşı birlik olunması gerekiyor"ifadelerini kullandı.

Tekruri, İslam devletlerinin yaşadığı zorluklara rağmen, Filistin'in özgürlüğü için genç bir nesil türediğini dile getirdi.

Suriye halkı bombalar altında hayatlarını geçirmesine raÄŸmen Mescid-i Aksa ve Filistin'i unutmadığının altını çizen Tekruri, şöyle konuÅŸtu: "Irak da Filistin ile beraberdi ama bugün gördükleri bu halk, tekrar Filistin'i diriltecek, özgürlüğüne kavuÅŸturacaktır. 1967'de Ä°srail, Filistin'i kuÅŸatırken 6 Arap ordusuyla karşı karşıya geldi. Bu 6 ordu 6 günde maalesef Filistin'i savunamadılar. Aslında o gün Ä°srail güçsüzdü bu güne göre. Arap orduları daha güçlüydü. Mescid-i Aksa'nın kutsallığı da 6 günde gitti. Daha sonra Ä°slam gençliÄŸi, inançları, imanları ve kahramanlıklarıyla bu topraklara girdiklerinde 51 günde Ä°srail hiçbir ÅŸey yapamadı, dar bir alanda kaldı. Bu Ä°srail kuÅŸatmasına, zulme karşı imanıyla duran ve Ä°srail'e 'dur' diyebilen 2 bin 500 imanlı gençlerdi. Ä°srail askerlerinin o silahsız insanlardan nasıl kaçtığını gördünüz. Övünmek istemiyorum ama ÅŸunu bilin ki bir savaÅŸ alanına iman düştüğü zaman sonuç zaferden baÅŸka hiçbir ÅŸey deÄŸildir."

Etkinliğe, 19 yıl İsrail tarafından mahkum edilen ve "esaretten hürriyetine kavuşan mücahit" diye adlandırılan Majed Abu Kutaish ve "Mavi Marmara gazisi" Muharrem Güneş de katıldı.

AA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.