Sosyal Medya

Güncel

Namlular Suriye'ye çevrildi!

Kilis’te konuşlanan tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları, Suriye’de PYD ve IŞİD'in bulunduğu bölgeye doğru çevrildi.



Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafındanKilis’in Suriye sınırına sevk edilen tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları Suriye’ye doÄŸru çevrildi. TSK tarafından özellikle IŞİD ve PYD’nın bulunduÄŸu bölgelerin Türkiye tarafında üst bölgeleri oluÅŸturuldu. Ãœst bölgelerinde tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları, sınıra sıfır noktala konuÅŸlandırıldı.

HAVADAN VE KARADAN SURÄ°YE SINIRI ABLUKA ALTINA ALINDI

Türkiye-Suriye sınırında tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları kritik noktalara konuÅŸlandırılarak, Türkiye’den Suriye’ye, Suriye’den Türkiye’ye geçmek isteyenlere izin vermiyor. Fırtına obüs topları ise kritik bölgelere konularak namlularını PYD ile IŞİD’in bulunduÄŸu bölgeye çevirdi. Alan hakimiyetini tamamen saÄŸlayan TSK, teknolojik bütün imkanları seferber etmiÅŸ durumda, Ä°nsansız Hava Araçları (Ä°HA), Suriye’deki bütün geliÅŸmeleri izleyerek ilgili birimleri aktarıyor. Türkiye’nin de içerisinde bulunduÄŸu koalisyon uçakları, Türkiye-Suriye sınırında devriye görevini ifade ediyor. Güvenlik güçleri 24 saat aralıksız sınır hattında devriye geziyor.

Öte yandan, 910 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırında 317 hudut karakoluna takviye olarak gönderilen askerler ile birlikte bölgede 65 bini aşkın asker görev yapıyor. Kilis, Gaziantep, Hatay, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerinin Suriye sınırında bin 200 civarında tank, zırhlı araç, obüs topları, zırhlı personel taşıyıcılarının görev yaptığı öğrenildi.

SINIRA DUVARLAR ÖRÜLMEYE BAŞLANDI

Suriye sınırında bulunan Kilis’in Elbeyli ilçesinden baÅŸlayarak Kilis’in Seve köyüne kadar olan 23 kilometrelik bölümde duvar örme iÅŸlemi baÅŸladı. Duvarların 2 metre geniÅŸliÄŸinde, 3 metre uzunluÄŸunda ve 7 ton ağırlığındaki duvarların döküm iÅŸlemleri tamamlanarak Türkiye-Suriye sınırına monte edilmesine baÅŸlandı. Kısa süre içerisinde duvar örme iÅŸlemlerinin sona ereceÄŸi bildirildi. Duvar örülen yerlerin IŞİD’ın kontrolünde bulanan bölgeler olduÄŸu öğrenildi.

65 BİN ASKER SINIRDA GÖREV YAPIYOR

Türkiye-Suriye sınır hattında 65 bin civarında asker görev yaparken, Kilis, Hatay, Gaziantep, Åžanlıurfa ve Mardin illerinin sınır hattında 4 Hudut Alayı, 12 Hudut Taburu, 37 Hudut Bölüğü, 139 Hudut Karakolu’nun görev yaparken, bin 200 civarında tank, zırhlı araç, obüs topları ve diÄŸer ateÅŸ destek vasıtaları konuÅŸlandırıldı.

Kaynak : Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.