Sosyal Medya

Coğrafyamız

'IŞİD konusunda anlaştık'

IKBY Başkanı Mesud Barzani, IŞİD konusunda Türkiye ile anlaşmaya vardıklarını açıkladı.



Resmi bir ziyaret kapsamında iki gündür Ankara'da bulunan Başkan Barzani, bugün, Türkiye Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'la görüşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Barzani, temaslarının yapıcı ve olumlu geçtiğini belirterek, sonuçlarının zamanla görülebileceğini ifade etti.

IŞİD'LE MÜCADELEDE İŞBİRLİĞİ

Türk yetkililerle IŞİD'le mücadeleyi her yönüyle, ayrıntılı olarak ele aldıklarını anlatan Barzani, “Ä°ÅŸbirliÄŸi konusunda anlaÅŸtık” dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİ

Görüşmelerde “çözüm süreci”nin de gündeme geldiÄŸini belirten BaÅŸkan Barzani, “Araya bazı engeller girmiÅŸti. Bunların neler olduÄŸunu burada söylemek istemiyorum. Ancak sürecin devam ettirilmesi için ne kadar imkan olduÄŸunu konuÅŸtuk” dedi.

IKBY BaÅŸkanı, bugün saat 16.00'da Kürt partilerinin temsilcileriyle biraraya geleceÄŸini hatırlatarak, konunun orada da gündeme geleceÄŸini söyledi.

Barzani, “Onlara da ‘barış' diyeceÄŸiz. Bundan baÅŸka bir alternatifi düşünmemeleri gerektiÄŸini ifade edeceÄŸiz” diye konuÅŸtu.

Barzani, “Abdullah Öcalan'la görüştüğünüz yolunda spekülasyonlar var… Bu doÄŸru mu?” sorusuna da, kesin bir dille “hayır!” yanıtını verdi.

“EsenboÄŸa Havalimanı'ndaki VIP salonunda ve Çankaya Köşkü'nde Kürdistan bayrağını görünce neler hissettiniz?” sorusu üzerine de Barzani, “Her Kürt bireyi neler hissettiyse, ben de onu hissettim” dedi.

Son zamanlardaki uluslararası kamplaşmada, Erbil'in Tahran'a mı yoksa Ankara'ya mı yakın duracağına ilişkin soru üzerine de Barzani, şunları söyledi:

“Biz taraf deÄŸiliz. Ä°ran da bizim dostumuz, Türkiye de… Ancak, bölgemizin bir hesaplaÅŸma alanı olarak kullanılmasına izin vermeyiz.”

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.