Sosyal Medya

Güncel

Bölgede 50 teröristte kanas var!

İstihbarat raporlarına göre bölgede 50 teröristte Kanas var. Bu nedenle Sur'un giriş ve çıkışlarına kum torbalarıyla mevzi oluşturuldu.



Diyarbakır Sur'dan dün, üç gün önce yanan KurÅŸunlu Camii’nin bahçesinde tuzaklanan bombayı imha etmeye çalışan bir polis keskin niÅŸancı tüfeÄŸi Kanas ile başından vurularak ÅŸehit olmuÅŸtu. Ä°stihbarat raporlarına göre bölgede 50 teröristte Kanas var. Bu nedenle Sur'un giriÅŸ ve çıkışlarına kum torbalarıyla mevzi oluÅŸturuldu.
 
Diyarbakır’ın Sur Ä°lçesi’nin FatihpaÅŸa Mahallesi’nde pazartesi günü PKK’lı teröristler tarafından yakılan tarihi KurÅŸunlu Camii bahçesinde dün PKK’lıların tuzakladığı patlayıcıları imha etmek için polis çalışma baÅŸlattı. Cami bahçesinde tuzaklanan patlayıcıları imha eden polislere PKK’lı teröristler keskin niÅŸancı tüfeÄŸi Kanas ile ateÅŸ açtı. Açılan ateÅŸte bomba uzmanı polis memuru Haydar Çetin, başından ağır yaralandı. Bu sırada PKK’lılar bölgede bulunan patlayıcıyı da uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlama sırasında da 1 polis memuru daha yaralandı. Durumu ağır olan polis Haydar Çetin, doktorların tüm çabasına karşın ÅŸehit oldu. DiÄŸer yaralı polisin saÄŸlık durumunun iyi olduÄŸu belirtildi.
 
ÅžEHÄ°T KATIRLI DA KANAS'LA VURULMUÅžTU 
 
Sur’da 5 Aralık’ta yine KurÅŸunlu Camii çevresindeki çatışmalarda Özel Harekat Polisi Mustafa Katırlı da kanasla vurularak ÅŸehit edilmiÅŸti.  
 
POLÄ°S MEVZÄ°LER OLUÅžTURDU
 
Sur'da güvenlik güçleri operasyonlarını aralıksız olarak sürdürüyor. Polis, dün ağırlıklı olarak PKK'lıların tuzakladığı bombaları imha etmek için çalışmalarını yoÄŸunlaÅŸtırdı. Ä°lçeye giriÅŸlerin saÄŸlandığı ve yasak olmayan bölgeler dahil polis ekipleri giriÅŸ çıkış noktalarına kum torbalarından mevziler oluÅŸturdu. Kontrol noktalarında özel harekat polisleri görevlendirildi. Kontrollü yapılan giriÅŸ çıkışlarda ilçeye çöp toplamaya giren Sur Belediyesi'ne ait çöp toplama araçları dahil arandı.
 
400 PKK'LIDAN 50'SÄ°NDE KANAS VAR
 

Mardin ve Diyarbakır’da son beÅŸ günde üç polis memurunun keskin niÅŸancı tüfeÄŸi Kanas ile ÅŸehit edilmesinin ardından PKK’nın daÄŸ kadrosu çıktı. Åžehirlere yerleÅŸen 400 dolayında PKK’lıya içlerinden 70 kiÅŸilik bir daÄŸ kadrosu komuta ediyor. Teröristlerin yerleÅŸtiÄŸi evlerde ise 50 kiÅŸilik Kanas kullanan keskin niÅŸancı grubu olduÄŸu belirlendi. Uzun namlulu suikast silahı Kanas’larla polisleri birer gün arayla ÅŸehit eden PKK’lıların arasında istihbaratın tespitlerine göre PKK’nın Cudi kampından getirilen daÄŸ kadrosu da bulunuyor. Diyarbakır Barosu BaÅŸkanı Tahir Elçi’nin ölümüyle ilgili soruÅŸturma sürerken önemli bir detay da ortaya çıktı. Sur ilçesinde bulunan 12 mahallenin ağırlıkla 5’ine yerleÅŸen PKK, iki ay önce, beÅŸ mahallede sivil insanların yaÅŸadığı 100’e yakın evi boÅŸalttırdı ve Elçi cinayetinden önce örgüt militanları buralara yerleÅŸtirildi. Toplamda yaklaşık 400 PKK’lı ÅŸehirlere yerleÅŸerek ‘tim usulü’ hücre evleri oluÅŸturdu. Her timin başına daÄŸdan gelen 70 kiÅŸilik kadrodan bir terörist verildi. Ayrıca bu evlerde kullanılmak üzere 50 kadar Kanas kullanabilen terörist getirildi.    
 
TERÖRİSTLERİ KORUDULAR
 
Emniyet güçlerine karşı düzenlenen hain saldırılarda uzun namlulu silahları kullanan PKK’lılar polisin çatışma halindeki teröristlere müdahalesini de geciktirdi. Teröristler diÄŸer taraftan da yakın bölgedeki polisleri Kanas ile hedef alarak dikkatlerin o bölgeye yönelmesine ve PKK’lı diÄŸer teröristlerin kaçmasına yardımcı oldular. 
 
31 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
 

BaÅŸta Ä°stanbul olmak üzere birçok ilden sevk edilen çok sayıda özel harekat ve terörle mücadele polisinin katılımıyla gerçekleÅŸtirilen operasyonlarda, zaman zaman teröristlerle güvenlik güçleri arasında ÅŸiddetli çatışmalar yaÅŸanıyor. 8 gün içerisinde ÅŸehit olan polis sayısı 2’ye, yaralanan polis sayısı ise 12’ye yükseldi. Ä°lçede 31 terörist öldürüldü.
 

Kaynak : Vatan

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.