Sosyal Medya

Dünya

Çin'den Türkiye'ye Musul uyarısı

Çin Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'ye Musul'a asker sevkiyatına yönelik "Irak'ın toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli" uyarısında bulundu.



Çin DışiÅŸleri Bakanlığı, Musul'da bulunan Türkiye askerleri nedeniyle yaÅŸanan gerginlikle alakalı olarak Irak'a destek verdi. Sözcü Hua Çunying, baÅŸkent Pekin'de düzenlediÄŸi olaÄŸan basın toplantısında, bir gazetecinin konuya iliÅŸkin sorusu üzerine geliÅŸmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.

"PROBLEM MÜZAKERE YOLUYLA ÇÖZÜLMELİ"

Türkiye ve Irak savunma bakanlarının telefon görüşmesi yaptıklarını hatırlatan Hua, ilgili taraflara "Problemi müzakere ve diyalog yolu ile çözmeleri" Ã§aÄŸrısını yaptı.

"TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE SAYGI GÖSTERİLMELİ"

Hua, sorunun baÅŸta BirleÅŸmiÅŸ Milletler tüzüğü olmak üzere uluslararası iliÅŸkiler prensiplerine uygun ÅŸekilde ele alınması gerektiÄŸini savunarak, "Irak'ın egemenliÄŸi ve toprak bütünlüğüne saygı gösterilmeli" ifadesini kullandı.

"Ä°LGÄ°LÄ° ÃœLKELERÄ°N ONAYI Ä°LE HAREKET EDÄ°LMELÄ°"

Terörle mücadelede konusunda"BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararları ve uluslararası hukuk çerçevesinde ilgili ülkelerin onayı ile hareket edilmesi gerektiÄŸi"ifadelerini vurgulayan Hua, "Ancak bu sayede gerçek manada bölgede barış ve istikrarı korumak mümkün olur" diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.