Sosyal Medya

Güncel

Time 'Yılın Kişisi'ni seçti sebebi ise çok ilginç

Time dergisi her yıl seçtiği 'Yılın Kişisi' ödülüne 2015 yılında Almanya Başbakanı Angela Merkel'i layık gördü. Dergi, Merkel'i Euro ve sığınmacı krizlerindeki duruşu nedeniyle ödüle layık gördü.



Time dergisi, 2015’te Yılın KiÅŸisi olarak Almanya BaÅŸbakanı Angela Merkel’i seçti. Dergi, Merkel’in dirayeti ve liderlik vasfıyla sığınmacı krizinde oynadığı rol ve Euro’nun çalkantılı dönemindeki duruÅŸu nedeniyle ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

Derginin editörü Nancy Gibbs, “Avrupa BirliÄŸi’nin var olmaya devam etme nedenleri tartışılırken Merkel vazgeçilmez bir oyuncu olarak ortaya çıktı. Pek çok siyasetçinin cesaret edemeyeceÄŸi ÅŸeyleri halkından isteyerek ahlâki bir liderlik ortaya koydu” dedi.

Merkel’in krizlerdeki rolü

Ekonomik krize raÄŸmen Yunanistan’ı Euro bölgesinde tutmakta ısrar eden Merkel, sığınmacı krizinde de AB’nin sığınmacı politikasının mevcut duruma göre ÅŸekillenmesinde büyük rol oynadı. Merkel’in bu hamlesi ülkesindeki anketlerde popülerliÄŸini yüzde 75’ten yüzde 54’e çekti.

10 yıldır görev yapan Almanya BaÅŸbakanı Merkel, Avrupa BirliÄŸi’nin en uzun süre görevde kalan siyasetçisi unvanına sahip.

Merkel ile birlikte yılın kişisi unvanına aday olanlar arasındaki ABD başkanlık seçiminin Cumhuriyetçi aday adayı Donald Trump üçüncü oldu. ABD'de siyahların haklarını savunan hareketin önderleri ve IŞİD lideri Ebubekir Bağdadi de adaylar arasındaydı.

Geçen yıl Ebola ile mücadelede hizmet veren saÄŸlık çalışanları ve hastalıktan saÄŸ kurtulanlar ‘yılın kiÅŸileri’ seçilmiÅŸti.

Kaynak: Reuters

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.