Sosyal Medya

Güncel

'Petroldeki düşüş Türkiye'nin cari açığını hafifletecek'

Moody’s Başkan Yardımcısı Banerji, "Türkiye’nin cari açığının, düşük petrol fiyatlarının daha yavaş iç talebin birleşimiyle bu yıl ve gelecek yıl hafiflemesini bekliyoruz" dedi.



Uluslararası kredi derecelendirme kuruluÅŸu Moody’s’in BaÅŸkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti Alpona Banerji, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Türkiye’nin kredi notunu 'Baa3' seviyesinde teyit etmiÅŸ olmamız, ülkenin uzun seçim döngüsü sürecinde korunan direncini ve güçlü mali ölçütlerini yansıtıyor" dedi.

Banerji, önümüzdeki dönemde, rekor seviyede düşük olan petrol fiyatlarının Türkiye’nin cari açık görünümünü olumlu etkileyeceÄŸine iÅŸaret ederek, "Türkiye’nin cari açığının, düşük petrol fiyatlarının daha yavaÅŸ iç talebin birleÅŸimiyle bu yıl ve gelecek yıl hafiflemesini bekliyoruz. Cari açığın 2015’te yüzde 4,9, 2016’da ise 5,0 seviyesinde gerçekleÅŸmesini bekliyoruz" tahminini paylaÅŸtı.

Görünüm değişimi için reçete

Türkiye’nin reform ajandasının önemini vurgulayan Banerji, "EÄŸer politika ortamı, ekonomik ve kurumsal reformların uygulanmasına izin verecek ÅŸekilde dengelenirse, kurumsal ortam iyileÅŸir, dış finansman baskısını azaltmaya yardımcı olacak daha iyi bir yatırımcı güveni oluÅŸursa, Moody’s Türkiye’nin reyting görünümünü 'duraÄŸana' Ã§evirir" ifadesini kullandı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.