Sosyal Medya

Güncel

Almanya'daki 'Türk cinayetin'de yeni gelişme

Almanya'da Türklere yönelik cinayetleri işleyen çetenin sağ kalan tek üyesi, ölen iki arkadaşını suçlayarak özür diledi



Almanya’da sekizi Türk on kiÅŸinin ölümünden sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör hücresinin hayattaki tek üyesi Beate Zschäpe, iki buçuk yıllık suskunluÄŸunun ardından bugünkü duruÅŸmada ilk ifadesini vermeye baÅŸladı.

Ä°fadesini yazılı olarak veren Alman sanık, cinayetlerden ve banka soygunlarından ölen arkadaÅŸlarını sorumlu tuttu. Sanık kadın, cinayetleri ve soygunu engelleyemediÄŸi için kendini suçlu hissettiÄŸini, bunun için özür dilediÄŸini söyledi. 

Avukatı tarafından ifadesi okunan Zschäpe, 1998 yılında kayıplara karıştıktan sonra sürekli korku içinde yaÅŸadıklarını ve paraları bittiÄŸi için Mundlos ve Böhnhardt’ın banka soygunlarına baÅŸladığını söyledi. Bu soygunları kabul ettiÄŸini ve bundan yarar saÄŸladığını kabul eden Zschäpe bu durumun cinayetler konusunda geçerli olmadığını savundu.

9 Eylül 2000 tarihinde iÅŸlenen çiçekçi Enver ÅžimÅŸek cinayetinin nedenini hala bilmediÄŸini söyleyen Zschäpe, Mundlos ve Böhnhardt’a polise gitmek istediÄŸini söylediÄŸini, ancak bunun üzerine ikisinin intihar edecekleri tehdidinde bulunduklarını kaydetti.

ARKADAŞLARINI SUÇLADI

2001 Haziran ayında Nürnberg ve Hamburg’da iÅŸlenen ikinci ve üçüncü cinayeti öğrendikten sonra çaresizliÄŸe kapıldığını belirten Zschäpe, “Bir insanın yaÅŸamına hiçbir deÄŸer vermeyen iki kiÅŸiyle birlikte yaÅŸadığımı o zaman idrak ettim. Bu olaylar beni tiksindirdi. Ama Böhnhardt’a hissettiÄŸim yakınlık devam ediyordu. Kaderime teslim olup ikisiyle birlikte yaÅŸamaya devam ettim. Onların bana deÄŸil, benim onlara ihtiyacım vardı“ ifadelerine yer verdi.

Zschäpe tüm NSU kurbanlarından samimi bir ÅŸekilde özür dilediÄŸini söyledi. Yazılı açıklamada, “Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt tarafından iÅŸlenen suç eylemlerinden dolayı samimi bir ÅŸekilde özür dilediÄŸini‘ belirten Zschäpe, kendisini de ahlaki açıdan suçlu hissettiÄŸini kaydetti. Açıklamada, „On cinayet ve iki bombalı saldırıyı engelleyemediÄŸim için ahlaki açıdan suçlu hissediyorum“ ifadesi kullanıldı.

ÖRGÜTÜ DE REDDETTİ

NSU üyesi olduğunu ret eden Zschäpe, kendisini ne o dönemde ne de şimdi NSU üyesi olarak gördüğünü söyledi.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.