Sosyal Medya

Güncel

Tahir Elçi davasında yeni gelişme

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin yaşamını yitirdiği olayın ardından başlatılan kriminal incelemelerde yeni bilgiler ortaya çıktı.



Cinayetin hemen ardından sokakta yapılan olay yeri incelemeleri sırasında tespit edilip el konulan deliller arasında mermi kovanları bulundu. Elçi’nin yaÅŸamını yitirdiÄŸi noktanın daha ötesinde yapılması gereken delil toplama iÅŸlemleri ise Sur’da konuÅŸlu bulunan PKK’lıların açtığı ateÅŸ nedeniyle tam olarak yapılamamıştı.

Olay yeri uzmanlarının 83 ayrı delil bulmasına karşın açılan ateş nedeniyle sokağın daha üst bölümündeki 43 delil toplanabilmişti. Bu deliller arasındaki mermi kovanlarının kriminal laboratuardaki incelemelerinde önemli bir tespite ulaşıldı.

MERMÄ° SOKAK BAÅžINDAN

Sur ilçesinin giriÅŸinde polisleri ÅŸehit ettikten sonra sokak içine doÄŸru kaçan YDG-H üyesi Mahsun Gürkan’ın silahından 4 kez ateÅŸ ettiÄŸi belirlendi. Mermi kovanlarının incelenmesinde, Gürkan’ın elindeki “Glock” tabancaya ait 4 kovan bulundu. Elçi’nin de bulunduÄŸu sokağın alt kısmına doÄŸru koÅŸarak saklanacak yer arayan Gürkan’ın aynı anda en az 4 kez tetiÄŸi çektiÄŸi ve hedef gözetmeksizin atış yaptığı anlaşıldı.

Elçi’nin yanındaki polislerden kaçan Gürkan, tabancasının ÅŸarjöründeki ters mermi nedeniyle silahın tutukluk yapması sonrasında Glock tabancayı atarak olay yerinden kaçtı.

Bu arada, Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ’ın açıklamasına konu olan mermi çekirdeÄŸinin bulunduÄŸu yer gözönünde bulundurulduÄŸunda Elçi’nin ölümüne neden olan mermi çekirdeÄŸi olması ihtimalinin düşük olduÄŸu ifade edildi.

Bu çekirdeÄŸin, silahların ateÅŸlenmesi sırasında olay yeri sokağın üst tarafından elde edildiÄŸi belirtildi. Emniyet yetkilileri, tek başına çekirdeÄŸin bulunmasının delil olarak önemli sonuç veremeyeceÄŸini belirtirken, çekirdek üzerinde kalan yiv-set izlerinden eldeki silahlarla mukayesesinin yapılması gerektiÄŸini belirtti.

TÃœP BOMBASI VAR

Emniyet yetkilileri, Dört Ayaklı Minare çevresinde pusu kuran PKKlı grupların tüp bombası döşediklerine dikkati çekti. Olay yerinde ilk gün yapılmak istenilen inceleme için alınan güvenlik önlemleri sırasında PKK’lıların, tüp bombası patlatması nedeniyle polise ait zırhlı Kobra aracın havaya uçtuÄŸunu belirten yetkililer, PKK gruplarının bölgeden çıkarıldıktan sonra yeniden olay yeri incelemesi yapılabileceÄŸini vurguladı.

Kaynak : Milliyet

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.