Sosyal Medya

Güncel

Türkiye, Rus devlet televizyonu ekibini sınır dışı etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'de çekim yapan Rus devlet televizyon kanalı "Rossiya-1" ekibinin gözaltına alınarak sınır dışı edildiklerini duyurdu.



Rusya, DışiÅŸleri Bakanlığı, Rus devlet televizyonu Rossiya-1 ekibinin Türkiye'den sınır dışı edildiÄŸini açıkladı. Hürriyet Moskova Temsilcisi Nerdun HacıoÄŸlu'nun haberine göre Rusya DışiÅŸleri Bakanlığı Basın ve Enformasyon Dairesi tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“7 Aralık tarihinde Rossiya-1 televizyon kanalı ekibinin Türkiye’nin Hatay ilinde tutuklandığını öğrendik. Karakola sevk edilen çekim ekibine polis, Türkiye’deki çalışma kurallarını ihlal ettikleri için sınır dışı edileceklerini söylemiÅŸ. Türkiye’deki BüyükelçiliÄŸimiz olaya müdahale etmesine raÄŸmen, Türk makamlarından ihlalin ne olduÄŸu konusunda bilgi alınamadı.” 

Açıklamada, Ankara’nın, “Suriye sınır bölgesinde gerçekleÅŸtirilen yasadışı birtakım olayların görüntülenmesinden korktuÄŸu” da ileri sürüldü. Sınırdışı kararı “yasadışı ve kabul edilemez” diye nitelendi ve “Türkiye’de son dönemde yerli ve yabancı basına uygulanan baskıyı dikkate aldığımızda böyle bir davranış normal” ifadesi kullanıldı.

Rusya DışiÅŸleri geleneÄŸine göre bir baÅŸka ülkede gerçekleÅŸen vakalar konusunda resmi açıklamada “kabul edilemez” ifadesi kullanılırsa, Moskova genelde bu vakalara karşı misillemede bulunuyor.

Kaynak: Ajanslar

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.