Sosyal Medya

Dünya

Alman AB komiserinden 'Türkiye'yi alalım!' çağrısı

AB komiserlerinden Alman muhafazakar politikacı Oettinger, Türk hükümetine yönelik eleştirileri geri çevirerek, Türkiye'nin AB'ye alınması çağrısı yaptı.



AB Komiseri Günter Oettinger, Türkiye'nin AB'ye üye olarak alınması gerektiğini belirterek, ülkenin büyük bir dinamiğe sahip olduğunu, güvenlik ve enerji politikalarıyla ilgili meseleler için çok önemli olduğunu söyledi.

'Berliner Zeitung' isimli gazeteye konuşan Oettinger, Türkiye'nin bu öneminden dolayı üyelik görüşmelerinin ciddi bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini, şu sıralarada adeta bekleme odasında tutulan hastaya benzediğini ve sırası geldiği halde Türkiye'nin yerine diğerlerine öncelik verildiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan'la işbirliği yapılmasını eleştirenlere de cevap veren Oettinger, bir ülkenin yalnızca bir devlet başkanı ya da onun görev anlayışıyla yargılanmasını doğru bulmadığını kaydetti. AB ile Türkiye arasından mülteciler konusunda varılan anlaşma, Türkiye'de insan haklarının ihlal edildiği öne sürülerek eleştirilmişti.

Oettinger, bu tür soruların görüşmelerde acilen ele alınması gerektiğini, AB'nin üyeliğe alınma görüşmelerinde hukuk devleti ve insan hakları gibi konuları zaten ivedi olarak dile getirmesi gerektiğini, ondan sonra Türkiye'nin Avrupa politikasında ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyacağını söyledi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.