Sosyal Medya

Dünya

İsrail'in yeni gözaltı gerekçesi; IŞİD

İsrail, Nasıta şehrinde beş Filistinliyi IŞİD'i takip ettikler iddiasıyla gözaltına aldı



Ä°srail vatandaşı 5 Filistinlinin "IŞİD takipçisi oldukları" iddiasıyla gözaltına alındıkları bildirildi.

Ä°srail polis sözcüsü Micky Rosenfeld, yaptığı yazılı açıklamada, "Polis ve (Ä°srail iç istihbarat servisi) Åžin Bet'in ortak düzenlediÄŸi operasyonda, Nasıra ÅŸehrinde IŞİD'in aktivitelerine katılan beÅŸ şüpheli gözaltına alındı" ifadesini kullandı. Rosenfeld, "IŞİD takipçisi oldukları" suçlamasıyla gözaltına alınan söz konusu kiÅŸilerin "sakladığı silahların da polis tarafından bulunduÄŸunu" söyledi.

Ä°srail basınında çıkan haberlerde ise Åžin Bet'in, "söz konusu 5 kiÅŸinin IŞİD'in ideolojik etkisinde kalarak silahlı eÄŸitim yaptığı ve gizli toplantılar gerçekleÅŸtirdiÄŸi şüphesiyle gözaltına alındığını" açıkladığı belirtildi.  

Jerusalem Post gazetesi gözaltına alınan Ä°srail vatandaşı Filistinlilerin, "Nasıra ÅŸehrinin kuzeyinde ikamet ettiklerini, akraba olduklarını ve yaÅŸlarının 18 ila 27 arasında deÄŸiÅŸtiÄŸini" yazdı. Gazete, Åžin Bet yetkililerinin, "Sorgulama esnasında bu gençlerin ateÅŸli silah sahibi oldukları, son bir senedir bunlarla ormanlık alanda eÄŸitim yaptıkları ve düzenledikleri toplantılarda daha dindar hale geldikleri ortaya çıktı." ÅŸeklindeki açıklamalarını aktardı.

Ä°srail Bakanlar Kurulu, ekim ayında IŞİD'i terör örgütleri listesine eklemiÅŸti. Ä°srail silahlı birimleri, geçtiÄŸimiz yıldan bu yana onlarca Ä°srail vatandaşı Filistinliyi "IŞİD'le baÄŸlantılı oldukları" gerekçesiyle gözaltına aldı.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.