Sosyal Medya

Güncel

PKK'yı şehirlere o siyasi parti indirdi!

DBP üyelerinin KCK'ya gönderdiği mektuplar doğrultusunda teröristlerin şehir merkezine indiği istihbarat raporlarına yansıdı.



DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgesi'nde 7 Haziran seçimleri sonrası Demokratik Bölgeler Partisi'ne (DBP) baÄŸlı olan belediyelerin sözde 'Öz yönetim' ilan etmesiyle PKK'nın ÅŸehir merkezine indiÄŸi istihbarat raporlarına yansıdı.

Teröristlerin eylemlerini ÅŸehirde gerçekleÅŸtirmesi istihbarat kaynakları tarafından raporlaÅŸtırıldı. Ä°stihbarat raporlarına yansıyan bilgilere göre parti üyelerinin KCK'ya vermiÅŸ olduÄŸu raporlar doÄŸrultusunda teröristlerin ÅŸehir merkezine indiÄŸi ve hendek kazarak barikat kurduÄŸu belirlendi.

DBP'LÄ°LER MEKTUP YAZDI PKK TERÖRÄ°ST GÖNDERDÄ°

Ä°stihbarat kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Diyarbakır baÅŸta olmak üzere bölgede artan terör olaylarının araÅŸtırması yapılan takipler sonucu ortaya çıktı. Diyarbakır'da ve bölgede DBP'li belediyelerin sözde 'Öz yönetim' kararının parti üyelerinin vermiÅŸ olduÄŸu raporlar doÄŸrultusunda gerçekleÅŸtiÄŸi tespit edildi. KCK'ya ulaşılan raporlardaDiyarbakır'da ağırlıklı olarak faaliyet yürüten yöneticilerin örgüte mektup yazarak raporlarını ilettiÄŸi ortaya çıktı. Bunun üzerine PKK ilk olarak Diyarbakır'ın Silvan ilçesine 10 kiÅŸilik daÄŸ kadrosundan bir ekip gönderdi. Güvenlik güçlerinin müdahale etmesinin ardından teröristler ölü olarak ele geçirildi. Bundan dolayı Kandil'den PKK'ya yapılan çaÄŸrı üzerine teröristler gruplar halinde bölgedeki Kürt vatandaÅŸların ağırlıklı olduÄŸu mahallelere girerek hendek kazıp barikat kurdu.

PKK'YA HİZMET VEREN YDG-H ÜYELERİ EĞİTİME ALINDI

Ä°stihbarat raporunda ÅŸehir merkezine giren ve burada vatandaÅŸlardan destek alamayanPKK'lıların bu kez parti meclis evlerinde kayıtlı bulunan 18-24 yaÅŸ arasındaki gençleri belirlediÄŸi kaydedildi. Raporda, Diyarbakır'dan yaklaşık 150 gencin Suriye'nin Ayn-el Arap (Kobani) kentine gönderilerek eÄŸitime alındığına da yer verildi. Ä°stihbarat raporunda burada verilen eÄŸitimler doÄŸrultusunda terörist olarak yetiÅŸtirilenlerin 20 günlük eÄŸitime tabi tutulduktan sonra kente gönderilmek üzere yola çıkarıldığı ve kaçak olarak Türkiye'ye giriÅŸ yaparak Diyarbakır'ın Sur ilçesine konuÅŸlandırıldığı belirtildi.

Eğitim aldıktan sonra şehre inen teröristlerin halkın can ve mal güvenliğini tehlikeye atarak, belirli ilçelerde hendek kazıp, barikatlar kurduğu ve bu yöntemle sözde 'Öz yönetim' ilanına katkı sağlamayı hedeflediği belirtildi. Teröristler kazdıkları hendeklere mayın ve El Yapımı Patlayıcı (EYP) yerleştirerek güvenlik kuvvetlerinin girişine engel olmaya çalışırken, sözde 'Öz yönetim' adı altında bölgedeki halka da büyük korku ve zarar veriyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.