Sosyal Medya

Coğrafyamız

Türkmen lider: IŞİD petrolünün aracısı PYD'dir

Türkmen lider Samir Hafez, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hafez, PKK’nın Suriye’de çıkardığı petrolü, Rusya’nın Esad’a sattığını söyledi.



ABD’nin Esad’ın DAEÅž’ten petrol aldığını, Rus firmalarının da buna aracılık yaptığını duyurmasının ardından, bu kirli ticaretin bir ayağında da terör örgütü PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin bulunduÄŸu ortaya çıktı.

Suriyeli Türkmen Lider Samir Hafez, STAR’a yaptığı açıklamada, PYD ile Esad arasında yapılan petrol anlaÅŸmasına Rusya’nın da aracı olduÄŸunu söyledi. Suriye’de 150 bin varil petrol üretildiÄŸini söyleyen Hafez, “Bu kuyuların yarısı DAEÅž’te yarısı da PYD’nin elinde. Ä°kisi de çıkardıkları petrolü Esad rejimine satıyor” dedi.

Hafez, “PYD’nin bin 420, DAEÅž’in 300 kuyusu var. PKK günde 75 bin varile yakın petrol üretiyor. George Haswani onu da alıyor, Esad’a veriyor. O da petrolü gönderiyor ve ihtiyacı olan mazotu elde ediyor. Çünkü Suriye rejimi için petrol yok mazot var” diye konuÅŸtu. 

YALAN ORTADA

Rusya’nın ‘Türkiye’nin , DAEÅž’ten petrol aldığı iddiasına da deÄŸinen Hafez, “Ä°ddia edilen rakam günde 300 bin varil. Oysa ki Suriye’de petrol üretimi günde 150 bin varile düşmüş durumda. Bunun da yarısı DAEÅž, yarısı PYD’nin elinde. Ä°kisi de ÅŸu anda Esad rejimine enerji yani mazot saÄŸlıyor. Esad elindeki petrolün çoÄŸunu vererek yerine mazot alıyor. Suriye’de mazot olmazsa, fırından ekmek çıkmaz, araçlar çalışmaz. Türkiye’nin DAEÅž’ten petrol aldığı yalanı buradan ortaya çıkıyor zaten” dedi.

ÇIKAR PEŞİNDE

Rusya’nın bölgede bulunmasında gaz haritalarının etkili olduÄŸunu anlatan Samir Hafez,“Mısır’ın kuzeyinde 240 trilyon metreküp gaz rezervi bulundu. Rusya, hem ÅŸu andaki gaz satışında kendini ön planda tutuyor, hem de o bölgeye yerleÅŸerek tüm koridorlara hakim olup gazdan pay almak istiyor” diye konuÅŸtu.

Suriye Lazkiye’de 24 metre derinlikten kullanılabilir petrol çıktığını belirten Samir Hafez,“Rusya’da petrol birkaç kilometre derinlikte çıkıyor. Rusya, OPEC’e taahhütleri gereÄŸi kendi ülkesindeki petrolü çıkartmak zorunda. Petrolün varili ÅŸu anda büyük düşüş yaÅŸayarak Rusya’nın çıkartma maliyetine yaklaÅŸtı.OrtadoÄŸu’da bulunmasındaki amaç petrol fiyatını  artırıp yeniden para kazanmaya çalışmak”ifadesini kullandı.  

AKDENÄ°Z KORÄ°DORU 

Türkmen Lider Hafez, “Bayırbucak’a saldırmalarının sebebi Kürt kantonlarını Akdeniz’e ulaÅŸtırmak. Bunu yaparlarsa iki ÅŸeyi baÅŸaracaklar. Türkiye’nin önüne PKK’nın sahip olduÄŸu bir hat çekerek iç karışıklıkla ülkeyi dış meselelerle uÄŸraÅŸamaz hale getirmek, ikincisi de Akdeniz’e uzanan koridorla Rusya’nın kontrolünde ve ABD’nin de yararlandığı bir enerji sevk hattı oluÅŸturmak” diye konuÅŸtu.  

KIZILDAÄž’I VERMEYECEĞİZ

KızıldaÄŸ’da ÅŸiddetli çatışmalar olduÄŸunu anlatan Samir Hafez, “Bayırbucak’ta KızıldaÄŸ bir bizim bir Esad’ın elinde. Esad’ın eline geçince hemen yine saldırıyoruz ki oraya ağır silahlar koymasın diye. Bunu BBC de çok merak etti bana ‘Sizin elinizde silah da yok nasıl orayı koruyorsunuz’ diyor. Ben de ‘Rus uçağı vurmadığı zaman biz orayı geri alabilecek durumda oluyoruz’ dedim. Yani KızıldaÄŸ, çok el deÄŸiÅŸtirecek daha. Biz onu son ana kadar vermek istemiyoruz. YaÅŸayanlar da terk etmek niyetinde deÄŸiller” ifadesini kullandı.

Kaynak : Erdinç Akkoyunlu - Star

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.