Sosyal Medya

Dünya

'Müslümanlar için savaşmayız'

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, “Bu savaşta Müslümanlar ön cephede, kurbanlar Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz” dedi.



NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ä°ttifak’ın IŞİD’e karşı savaÅŸmak üzere Suriye’ye asker göndermeyeceÄŸini, bunun yerine yerel güçlerin kuvvetlendirilmesi gerektiÄŸini söyledi. “Bu savaşı Müslümanlar için yürütemeyeceÄŸiz” diyen Stoltenberg’in din vurgusu ÅŸaÅŸkınlık yarattı. 

Ä°sveç gazetesi Tages-Anzeiger’a konuÅŸan NATO Genel Sekreteri, Suriye’deki çatışmanın Batı ve Ä°slam dünyası arasındaki bir savaÅŸ deÄŸil, “radikalizm ve terörizme karşı savaÅŸ olduÄŸunu” söyledi. Stoltenberg, “Bu savaÅŸta Müslümanlar ön cephede. Kurbanların çoÄŸu Müslüman ve IŞİD’e karşı savaÅŸanların çoÄŸu da Müslüman. Bu mücadeleyi onlar için yürütemeyiz” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

Stoltenberg, kara gücü gönderme seçeneÄŸi sorulduÄŸunda, “Bu, koalisyonun ve NATO müttefiklerinin gündeminde yok. ABD’nin sınırlı sayıda özel kuvvetleri var. Ön planda olan ÅŸey ise, yerel güçleri kuvvetlendirmek. Bu kolay deÄŸil ama tek seçenek bu” dedi. Genel Sekreter, Rusya ile yaÅŸanan krizin ardından NATO’nun Türkiye’nin hava savunma kapasitesini artırmasına yardım ettiÄŸini hatırlatarak, “Noel bayramından önce” Ä°ttifak’ın Türkiye’ye yönelik bir önlem paketi kabul edeceÄŸini söyledi. Türkiye, NATO’nun Müslüman çoÄŸunluÄŸa sahip tek üye ülkesi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.