Sosyal Medya

Coğrafyamız

Kenya'da Müslümanlara ait toplu mezar bulundu

Müslüman çoğunluğun yaşadığı bölgede bulunan toplu mezara en az 12 kişinin cesetlerinin gömüldüğü belirtildi



Kenya'nın kuzeydoÄŸusunda Müslüman çoÄŸunluÄŸun yaÅŸadığı Mandera kentinde bir toplu mezar bulundu. 

Güvenlik güçlerinin beş çocuk annesi kayıp bir kadını aradığı sırada Mandera'nın kenar mahallelerinden birinde en az 12 kişinin cesetlerinin gömüldüğü bir toplu mezar bulduğu belirtildi.

Toplu mezar, güvenlik güçlerinin yargısız infazlarda rolü bulunduğu şüphesiyle hali hazırda eleştirildiği ülkede şok etkisi yarattı.

Üst düzey bir yetkili ve yöre sakinleri, mezardakilerin, Kenyalı güvenlik güçleri tarafından öldürülen Müslümanlar olduğunu ileri sürdü.

Yöre sakinlerinden Abdi Fatah, yaptığı açıklamada, "Kimliği tespit edilen kurbanlardan bir kadın, kendini polis olarak tanıtan kişiler tarafından gözaltına alınmıştı. Kim kimi aptal yerine koyuyor bilmiyorum ama biz Müslümanlar korku içinde yaşıyoruz" dedi.

Mandera Senatörü Billow Kerrow da güvenlik güçlerinin, cinayetlerin arkasında "kabileler arası anlaÅŸmazlıklar" olabileceÄŸini yönünde deÄŸerlendirmesini reddederek, "Mandera'da dün akÅŸam bulunan toplu mezarın, zanlıların ortadan kaldırıldığı canavarca sürecin açık bir göstergesi olduÄŸunu" savundu. 

Kenya polisi ise söz konusu iddiaları reddetti.

BM'nin 2014 raporunda, Kenya'da 2010 yılından itibaren çok sayıda yargısız infaz yaÅŸandığı kaydedilmiÅŸti. AÄŸustos ayında bazı insan hakları örgütleri, sadece Mandera'da 100'den fazla genç Müslüman erkekten, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındıktan sonra haber alınamadığı yönünde raporlar yayınlamıştı. 

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.