Sosyal Medya

Coğrafyamız

S. Arabistan Kürt Devleti'ni tanıyacak mı?

KDSP yetkilisi Suudi Arabistan'ın Kürt Devleti'ni tanıyacağını iddia etti...



KDSP Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud, Suudi Arabistan Kralı'nın Kürt devletini tanıyacağını belirterek, "Türkiye ve Körfez ülkeleri artık Kerkük'ü Kürtler'den alamaz" yorumunda bulundu.

Rûdaw'a konuÅŸan, Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi (KDSP) Genel Sekreteri Muhammed Hacı Mahmud'dan Kürt devleti ve Kerkük için flaÅŸ iddialar geldi. Mahmud'un açıklamalarına göre Kürt devletini ilan ettikleri taktirde Suudi Arabistan buna engel olmayacak.

Kerkük için de konuÅŸan Mahmud, "Türkiye ve Körfez ülkeleri artık Kerkük'ü Kürtler'den alamaz" dedi. Kürdistan Demokrat Sosyalist Partisi lideri Hacı Mahmud, Rusya'nın Suriye'ye müdahalesinin, Amerika BirleÅŸik Devletleri'nin (ABD) siyasetinde deÄŸiÅŸikliklere sebep olduÄŸunu, bu nedenle 1 yıl içerisinde Irak, Yemen, Suriye ve Libya'da büyük deÄŸiÅŸiklikler olacağını söyledi. Hacı Mahmud, Kürtler'in bu deÄŸiÅŸikliÄŸi iyi tartması ve oluÅŸan fırsatları kaçırmaması gerektiÄŸini dile getirdi.

SUUDİ ARABİSTAN KRALI SÖZ MÜ VERDİ?

KDSP Genel Sekreteri, Kürdistan Bölgesi BaÅŸkanı Mesud Barzani'nin Körfez ülkelerine yaptığı ziyaretle ilgili ilginç açıklamalar yaptı. Suudi Arabistan kralının Barzani'yi karşılamasının çok büyük bir adım olduÄŸunu belirten Mahmud, “Çünkü bırakın bir Kürt liderini, dünya liderlerini bile bu ÅŸekilde karşılaması istisnadır” dedi.

KÜRT DEVLETİ İLAN ETTİĞİMİZ AN...

Barzani'nin Suudi Kralı'na Kürt devletinden söz ettiÄŸini paylaÅŸan Hacı Mahmud, “Åžu anda devleti ilan etsek Suudi Arabistan engel olmayacak” ifadesini kullandı.

KERKÃœK KÃœRTLER'Ä°N ELÄ°NDE KALACAK

Kerkük Cephesi komutanlığını da yapan Muhammed Hacı Mahmud, bu konuda da ciddi iddialarda bulundu. Hacı Mahmud, “Türkiye ve Körfez ülkeleri artık Kerkük'ü Kürtler'den alamaz. Çünkü Kerkük Kürtler'in elinde” dedi. Kürt Lider, “Bu ülkeler Kerkük'ün Kürdistan Bölgesi'ne dahil olması için çalışacak. Burayı tek başına bir bölge ilan etmek için uÄŸraÅŸacak. Ozaman yine Kerkük Kürtlerin hakimiyetinde olacak” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Hacı Mahmud, bir an önce, Çemçemal ve Kelar ilçelerinin de Kerkük sınırları içerisine alınması gerektiÄŸini söyledi.

KÃœRTLER'E BALANS AYARI

Eskiden Sovyetler BirliÄŸi içerisinde yer alan bazı komünist ülkelerin Rusya'nın yanında yer alacağını ileri süren Kürt lider, “Kürtler olarak öyle bir siyaset yürütmeliyiz ki hiçbir cepheyi karşımıza almamalıyız” ÅŸeklinde konuÅŸtu. Rusya, Ä°ran, Irak ittifakının daha güçlü görüldüğünü ifade eden KDSP lideri, ancak Amerika, Suudi Arabistan, Katar ve diÄŸer ülkelerin giriÅŸiminin, bölgede haritayı yeniden çizmeye götüreceÄŸini belirtti.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.