Sosyal Medya

Dünya

Rus petrol kaçakcısı satrançcı görevi bıraktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın IŞİD’le petrol ticareti yapmakla suçladığı Rus işadamı ve Dünya Satranç Federasyonu Başkanı Kirsan Ilyumzhinov, görevinden çekildi. Kararda Türkiye Satranç Federasyonu’nun çalışmalarının da etkili olduğu belirtiliyor.



RUSYA’yla krizin ardından CumhurbaÅŸkanı Tayyip ErdoÄŸan, geçen hafta yaptığı açıklamalarda, “Bir de Rusların meÅŸhur satranç ustası var o da bu yarışın içinde, o da petrol tüccarlığı yapıyor” diyerek Kirsan Ilyumzhinov’un iliÅŸkilerine dikkat çekerken; ABD Hazine Bakanlığı’nın da geçen ay itibariyle aynı ismi kara listeye aldığı ortaya çıkmıştı. Tüm bu geliÅŸmelerin ardından 1995’ten bu yana Dünya Satranç Federasyonu (FÄ°DE) BaÅŸkanlığı’nı yapan Ilyumzhinov dün FIDE Yönetim Kurulu’yla bir araya geldi. Toplantıda üye ülkeler iddialarla ilgili bilgi almak istedi. Yapılan görüşmelerin ardından Ilyumzhinov görevinden belirsiz bir süre için çekilmeyi teklif etti. Karar dün geliÅŸmeler üzerine Yunanistan’da yapılan olaÄŸanüstü FÄ°DE Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklandı. Toplantıya FIDE AsbaÅŸkanı olarak Türkiye Satranç Federasyonu BaÅŸkanı Gülkız Tulay da katıldı.

YUNANÄ°STAN’A BIRAKTI

Açıklamada Ilyumzhinov’un ABD tarafından kara listeye alınması nedeniyle böyle bir karar aldığı belirtildi. Açıklamada, Ilyumzhinov’un ABD yaptırımları kaldırıncaya kadar görevden çekileceÄŸi bilgisi verilirken, Ilyumzhinov’un ilk toplantıda geliÅŸmeler hakkında yönetim kuruluna bilgi vereceÄŸi ifade edildi. Ilyumzhinov, yetki ve görevlerini Yönetim Kurulu’nun onayı ile Yunanistan Satranç Federasyonu BaÅŸkanı Georgios Makropoulos’a bıraktı. Makropoulos’un da toplantıda yaptığı ilk deÄŸerlendirmede yeni dönemde Türkiye Satranç Federasyonunun (TSF) öneminin daha da arttığını vurguladığı öğrenildi.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.