Sosyal Medya

Güncel

DemirtaÅŸ'tan skandal Musul yorumu!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye’nin Musul’da asker bulundurarak savaş politikası yürüttüğünü savundu.



HDP EÅŸ Genel BaÅŸkanı Selahattin DemirtaÅŸ, Yunanistan BaÅŸbakanı Aleksis Çipras’ın partisi Syriza heyetini TBMM’de kabul etti. Ziyarette gazetecilerin gündeme iliÅŸkin sorularına cevap veren DemirtaÅŸ, BaÅŸkanlık sistemi konusunda Abdullah Öcalan ile fikir ayrılığı yaÅŸamadıklarını, baÅŸkanlığa karşı olduklarını söyledi. DemirtaÅŸ, kendisinin EÅŸ Genel BaÅŸkanlık görevinden ayrılacağı yönündeki tartışmalara son noktayı koyarak, “Partimiz görevde kalmamız konusunda ısrarcı” dedi.

“ÖCALAN Ä°LE FARKLI DÜŞÜNMEDÄ°K HİÇBÄ°R ZAMAN”

BaÅŸkanlık sistemi konusunda Öcalan ve HDP arasında bir görüş ayrılığı olup olmadığı sorusuna da cevap veren DemirtaÅŸ, “Biz bu konuyu Ä°mralı’ya gidip tartışamadık. Öcalan aylardır tecrit altında tutuluyor. Kendi görüşlerini öğrenme imkanımız yok. Ama o günkü tartışmalara dair biz farklı görüşte deÄŸildik. Kendisi demokratik bir sistemin desteklenebileceÄŸini belirtti. Baskıcı bir sisteme karşı direniÅŸ içinde olacaklarını belirtti. Bugün bize farklı bir ÅŸey söylemiyoruz. Tek adam sistemi, diktatörlük, ismine baÅŸkanlık da deseler, partili CumhurbaÅŸkanı da deseler biz baskıcı tek adam sistemine karşıyız. Bu konuda Öcalan ile farklı düşünmedik hiçbir zaman” ÅŸeklinde konuÅŸtu.

“SAVAÅžTA ISRAR ETMEK AKP TARZI ÇILGINLIKTIR”

Türkiye’nin savaÅŸ politikalarının devamı olarak Musul’da asker bulundurduÄŸunu öne süren DemirtaÅŸ, “Başından beri DavutoÄŸlu hükümeti bir savaşçı politika izlemiÅŸtir. Suriye’de ve içeride bu ÅŸekilde davranmıştır. Türkiye’yi OrtadoÄŸu bataklığına AK Parti sürüklemekte kararlıdır. Musul’daki askerin varlığı da budur, Suriye’deki iç savaÅŸa Türkiye’nin dahli de budur, Rus uçağının düşürülmesi de budur. Biz bu politikaları yanlış görüyoruz. Çok sayıda diyalog kanalı varken, savaÅŸta ısrar etmek AK Parti tarzı çılgınlıktır" ÅŸeklinde skandal iddialarda bulundu.

Ä°HA

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.