Sosyal Medya

Coğrafyamız

Yardımlar hayatını değiştirdi

Kucağında kızıyla kalem satan fotoğrafı sosyal medyada büyük yankı bulan Suriyeli sığınmacı Abdülhalim Attar, internet üzerinden toplanan 191 bin dolar bağışla Beyrut'ta üç dükkân açtı.



Lübnan’ın baÅŸkenti Beyrut’ta kucağında uyuyan kızıyla kalem satarken görüntülenen ve sosyal medya sayesinde 191 bin Dolar bağışlanan Filistin asıllı Suriyeli sığınmacı Abdulhalim Attar, artık üç dükkân sahibi. Attar açtığı fırın, kebap lokantası ve restoranda 16 Suriyeli sığınmacı çalıştırıyor.

33 yaşındaki iki çocuk sahibi baba, AÄŸustos 2015’te kalem satarken çekilen fotoÄŸrafıyla sosyal medyada paylaşım rekorları kırınca, Norveçli bir gazetecinin önayak olduÄŸu #BuyPens (Kalem alın) adlı yardım kampanyası baÅŸlatıldı.

 

 
 

 

İki günde 126 bin dolar yağdı

5 bin dolar toplamayı hedefleyen projeye bir günde 70 bin, iki gün sonunda 126 bin dolar bağış yağdı. Üç ayın sonunda yardım bütçesi 191 bin dolara yükseldi.

“Sadece benim deÄŸil ailemin ve çevremdekilerin de hayatı deÄŸiÅŸti” diyen Attar, akraba ve arkadaÅŸlarına 25 bin dolar yardım yaptığını söyledi. EÅŸinden ayrılan Attar, artık Beyrut’ta bir apartman dairesinde çocuklarıyla yaşıyor. FotoÄŸraftaki küçük kız Reem artık kendi oyuncaklarına sahip, 9 yaşındaki aÄŸabeyi de okula gidiyor.

“Yatırım yapmasam para kaybolurdu” diyen Attar, Lübnan’daki 1,2 milyon kayıtlı sığınmacıdan sadece birisi. Ãœlkedeki sığınmacıların sadece üçte birinin iÅŸi var. Attar, iç savaÅŸtan önce Åžam’ın güneyindeki bir çikolata fabrikasında çalışıyordu.

 

 
 

 

Aracılar 20 bin dolara el koydu

Proje ve uluslararası para transferi sitesi Indiegogo, Attar’a bağışlanan paranın 20 bin dolarını masraf bedeli olarak aldı. Paypal Lübnan’da çalışmadığı için Dubai’de yaÅŸayan bir yakını vasıtasıyla Attar ÅŸimdilik paranın yüzde 40’ını alabildi.

Projeyi başlatan Norveçli gazeteci Gissur Simonarson ise ailenin yeni bir yaşam kurmasına çok memnun olduğunu ancak bağış sitelerinin prosedürleri ve aldıkları komisyonlar nedeniyle sosyal medya üzerinden hayır işleri için hevesini kaybettiğini söyledi.

Kaynak: Mashable, AP

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.