Sosyal Medya

Güncel

Türkiye ve Ukrayna arasında istihbarat işbirliği en yüksek derecede

Ukrayna lideri Poroşenko, Türkiye ve Ukrayna arasında istihbarat işbirliği konusunda diyaloglarda en yüksek derecede olduklarını açıkladı



Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna ve Türkiye arasındaki güven ve diyalog seviyesinin en yüksek seviyeye ulaştığını söyledi.

Ukrayna televizyon kanalları ile röportaj veren Poroşenko Başkanı 30 Kasım'da Paris'te BM İklim Konferansı'nda Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını anlattı.

Ukrayna lideri, "Biz Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 1,5 saatlik konuşmamızda domates ve mandalina konusuna değinmedik. Başka bütün konuları ele aldik” dedi.

Poroşenko, Kiev ile Ankara arasında mühendislik ve güvenlik alanlarında işbirliğini güçlendirmeyi planladıklarını söyleyerek, "Biz konuların pratik olarak üzerinde durmak istiyoruz. Bunlar enerji, makine sanayisi, transit gibi alanlarda işbirliği ve istihbarat bilgilerini paylaşım konularıdır" açıklamasında bulundu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.